En nackdel med det här "konceptet" är att man måste hälla över från flaskan till en "neutral" behållare. Det innebär vissa problem med att hålla koll på vilken karaff som är vilken, om man vill ha flera viner av samma färg öppna. Ett exempel är restauranger som vill erbjuda flera viner på glas, men även jag själv har ofta flera Vacuvin-förslutna flaskor (särskilt vita) samtidigt i kylen. Visst, det finns sätt att hålla ordning på vad som är vad genom att numrera eller märka karaffer, men det medför ändå ett visst krångel jämfört med system som bygger på att man behåller originalflaskan med tillhörande etikett.
Jag skulle därför inte lita på att den här produkten verkligen kommer att bli en storsäljare.
Det är tänkbart att jag själv skulle köpa en sådan här, och använda enbart till röda viner, som jag tycker klarar sig sämre än vita med Vacuvin. Å andra sidan ser jag mig inte som så representativ ens för gruppen "hyggligt vinintresserade konsumenter".