Mattias Schyberg
Administratör
Lite ostkurs på terrassen. Två kändisar och en ny bekantskap. Le Rove och Soumaintrain (färsk getost och fransk kittost) fick stå för de säkra korten och det nya inslaget var Langres Fermier. En fransk kittost med mycket stallighet och grynig konsistens i paritet med en getost (längst ner i högra hörnet på bilden nedan).
Till detta poppades 2015 Gaia Assyrtiko Wild Ferment. Ett strålade vin med hög intensitet och massiv burgundisk fatkaraktär. Ganska fylligt med skön, komplex och fet karaktär av rostad pinjenöt, smör, krispig tropisk frukt, nougat, kanderad citrus, bivax, nytvättade kläder och fänkål. Lite stenig mineralton i bakgrunden. Fin syra och perfekt balans. Ett lysande vin som möjligtvis är aningen för kraftigt för ostarna. Langres (som för övrigt inte blev en ny favorit) får tyvärr en ganska oangenäm bitter eftersmak och Le Rove är lite för elegant för att passa perfekt. Soumaintrain är som vanligt lysande. Den tar verkligen fram honungstoner i både vin och ost! Vinet får 90p av mig denna soliga augustieftermiddag!
Till detta poppades 2015 Gaia Assyrtiko Wild Ferment. Ett strålade vin med hög intensitet och massiv burgundisk fatkaraktär. Ganska fylligt med skön, komplex och fet karaktär av rostad pinjenöt, smör, krispig tropisk frukt, nougat, kanderad citrus, bivax, nytvättade kläder och fänkål. Lite stenig mineralton i bakgrunden. Fin syra och perfekt balans. Ett lysande vin som möjligtvis är aningen för kraftigt för ostarna. Langres (som för övrigt inte blev en ny favorit) får tyvärr en ganska oangenäm bitter eftersmak och Le Rove är lite för elegant för att passa perfekt. Soumaintrain är som vanligt lysande. Den tar verkligen fram honungstoner i både vin och ost! Vinet får 90p av mig denna soliga augustieftermiddag!