Livermore
Medlem
Jag är relativt ny i vinvärlden, i alla fall när det kommer till lite mer kvalitativa viner. Har under årens lopp druckit billigt vin i den förnekande tron att det säkert är lika gott som lite högre prissatta viner.
Nu var min fru snäll nog (i efterhand ångrar hon sig säkert lite) att ge mig Juhlins champagnebok i julklapp och efter det har jag börjat att dricka de stora husens standardchampagner för att lära mig mer och se vilka husstilar som faller mig i smaken. Jag har även börjat dricka lite högre priserade röda viner.
Efter det lite personliga utlägget kommer jag nu till frågan.
Jag har diverse middagsbjudningar med folk som inte känner skillnad mellan Prego eller säg en Tignanello. Att bjuda dem på Prego kanske inte är helt humant, men att bjuda dem på ett bra, kvalitativt vin är lite som att kasta pärlor åt svin. Jag är en ekonomisk man men har inga problem att bjuda. Men varför ska jag bjuda på en flaska för 300-500 kr när jag lika gärna kan bjuda på en för 100?
Hur brukar ni göra när ofrälsta kommer på besök? Försöker ni övertyga dem om kvalitativa viners storhet genom att bjuda på Krug-88 eller håller ni er till Jeanmaire NV och dricker Krugen med några som verkligen uppskattar den?
Nu var min fru snäll nog (i efterhand ångrar hon sig säkert lite) att ge mig Juhlins champagnebok i julklapp och efter det har jag börjat att dricka de stora husens standardchampagner för att lära mig mer och se vilka husstilar som faller mig i smaken. Jag har även börjat dricka lite högre priserade röda viner.
Efter det lite personliga utlägget kommer jag nu till frågan.
Jag har diverse middagsbjudningar med folk som inte känner skillnad mellan Prego eller säg en Tignanello. Att bjuda dem på Prego kanske inte är helt humant, men att bjuda dem på ett bra, kvalitativt vin är lite som att kasta pärlor åt svin. Jag är en ekonomisk man men har inga problem att bjuda. Men varför ska jag bjuda på en flaska för 300-500 kr när jag lika gärna kan bjuda på en för 100?
Hur brukar ni göra när ofrälsta kommer på besök? Försöker ni övertyga dem om kvalitativa viners storhet genom att bjuda på Krug-88 eller håller ni er till Jeanmaire NV och dricker Krugen med några som verkligen uppskattar den?