magnum
Epernay, Frankrike
SV: Diebolt-Vallois Prestige Brut?
Desto äldre champagnen är desto mindre socker tillsätts generellt vi degorgering. Unga viner utan dosage är för mig nästintill odrickbara. Har en del Prestige utan dosage men dem är tänkta att lagras länge, länge!
Hmm, inte säker på att jag förstår vad du menar kan du förklara lite mer!?Anders Landström skrev:Ska jag tolka ditt inlägg som att du tillhör de dåtida
Personligen anser jag att socker gör sig bäst i champagne med lite ålder, ålder i form av blandning, lagring på jäst (mer socker i sendegade äldre) eller integerad i källarlagrade viner. Just Prestige har jag inte upplevt ha för mycket socker. Har inga 75cl i källaren så får väl helt enkelt gå till SB och köpa en flaska
Desto äldre champagnen är desto mindre socker tillsätts generellt vi degorgering. Unga viner utan dosage är för mig nästintill odrickbara. Har en del Prestige utan dosage men dem är tänkta att lagras länge, länge!