This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
shorepower skrev:Jag skickade ju ett mail till Moët Hennessy Sverige från finewines.se Avsaknaden av svar säger väl hur de betraktar den svenska marknaden. Normal hyfs är ju att man svarar även om svaret är intetsägande.
All creators know that when they venture beyond the frontiers of the known, they can invent extraordinary futuristic experiences, sensations, emotions, dreams, images and objects…
Vintage 2003 photographed by David Lynch: a fascinating, rare document, a precious trace of intensity
Förutom för dom svenska kunderna då som skall vänta på att 2002 har sålt slut.The dark of the mole negro is the final revelation. Yellow, green and red fuse to envelope the memory of Vintage 2003, marking the end of the voyage. Tasting is now yours to write.
Red is an explosion, a highly ambivalent composition: hibiscus and caviar combine to offer a striking contrast to the diffuse, mineralised feel of Vintage 2003. Paradoxically, the result is perfectly balanced.
The color green of the matcha tea offers a respite as Vintage 2003 curls up in a sweet heap of finely-milled powder, unveiling its delicate, citrusy notes. The calm before the storm?
To the yellow collision of rice and saffron, Vintage 2003 responds with freshness and precision.
chambertin skrev:Dom verkar ha annat att göra på fotosidan ser du väl.
shorepower skrev:25 år eller? Just 25 år är något jag normalt sett är rätt duktigt att hålla reda på, då det är en magisk brytgräns.
Jag frågade när de släpper DP2003 i Sverige.Skumpagne skrev:Vad mailade du om?
Nja, det beror lite på avtalet, det är ju inte ett monopol direkt men en importör kan ju skriva ett avtal som ger den ensamrätt. Inom EU är det lite mer komplicerat då man inte får begränsa konkurrensen hur som helst.Skumpagne skrev:Brukar det vara så att en importör har monopol på sina producenter?
shorepower skrev:Nu släpps 2003 av DP. Blir väl den enda prestigen som lanseras som 2003 (CdG har jag svårt att se då problemet var värme under året men de har ju överraskat förut).
Du kanske har rätt. Efter jag skrev mitt inlägg så läste jag en artikel med Charles Philipponnat där han uttryckte en ambition om att göra en CdG varje år. 2003 var dock så varmt så med det läget ska det bli intressant att se vad de kan producera.vintomas skrev:Vore nästan märkligt om Clos des Goisses inte gör någon 2003:a alls när de gjorde en 2001:a (OK, olika typer av årgångsproblem), eftersom de låter kvantiteten variera mer än de flesta andra.
Till min förvåning visade det sig att Lanson kommer att göra en Gold Label 2003 (f.n. säljs 2002), vilket jag fick höra vid ett besök där sent i höstas, så man kan fundera på om det möjligen kan komma en Noble Cuvée 2003 också?
shorepower skrev:Lanson, hmm, var länge sedan jag drack någon Lanson, ryktet säger att de har tagit sig i kragen och blivit en mer ambitiös leverantör igen. Har du några nyliga erfarenheter?
Anders Landström skrev:För övrigt är jag tveksam när två av LVMHs märken båda går ut med samma budskap om denna årgång
http://www.thedrinksbusiness.com/2012/0 ... dity-myth/
Det var min tanke också. Nu ska ju DP ha runt 8g med socker i dosagen men kanske rundade man den uppåt också.vintomas skrev:"There is no relationship [between acidity and ageing potential]" - har karln blivit nipprig? Eller rättare sagt, är han och alla andra på LVMH så köpta att de bara hittar på för att sälja den årgång som finns till salu nu?
Vin behöver konserveringsmedel, ju fler desto bättre, för att klara lång lagring. I huvudsak finns syra, socker, tanniner, andra fenoler ("oljighet") och hög alkohol (över 16% ska det då vara) att välja på. Söta vita viner lever på socker + syra, vintage port på socker + alkohol + tanniner o.s.v. Vad ska en Champagne leva på om inte sin syra? Kanske har han svavlat den extra hårt som kompensation men talar tyst om detta?
De har precis lanserat en självlysande etikett, så det kan det ju skrivas omElvis skrev:Vad ska de säga om 2004:an som lär släppas senare i år?
Elvis skrev:Men alla hyllningar till Dompa 2003 är väldigt tröttsamma att höra. Vad ska de säga om 2004:an som lär släppas senare i år? Den lär ju gissningsvis vara bättre än 2003:an. Ska de börja jämföra med 1961:an och prata om att det kan vara århundradets bästa Dom Pérignon?
Anders Landström skrev:...
Vi har ju haft diskussioner i andra delar av forumet om skördeuttag i champagne. då LMVH är en av de som driver ökat skördeuttag (uppåt 120hl/h) samt en varm årgång så är det väl socker och svavel som ska rädda vinerna...
Den senaste diskussionen kring skördeuttag hade vi i den här tråden som jag ursprungligen startade när jag var i ett rent tristessläge (vet att jag är admin men den andra mer alerta admin brukar hålla reda på mig).Crist(al)ian 77 skrev:120hl/ha låter sjukt mycket finns det någon appelation som tillåter så mycket? Om jag räknar rätt (12000/2550 * 4000) blir det minst 18 800 kg druvor per ha om man endast vill använda första pressningen. Är det ens lagligt, brukar inte uttaget ligga mellan 10-15 000 kg/ha?
Och någon sa att 2003:an inte var massproducerad... ???
Crist(al)ian 77 skrev:120hl/ha låter sjukt mycket finns det någon appelation som tillåter så mycket?
Och någon sa att 2003:an inte var massproducerad... ???