Blev lite trevliga flaskor i Champagne i helgen..
Pierre Peters Chetillons 2004 riktig riktigt bra klar att dricka nu klart mera tillgänglig än 2002 som vilar sig för tillfället 1996 vintage perfekt att dricka nu, generöst med frukt och kittlande syra men i balans till skillnad från Chetillons 1996 som behöver mera lagring
Enchanteleurs 1998 tydliga mognadstoner aningen tryffel med en krittorr eftersmak ej i klass med 96an.
Bollinger 2002, 4 flaskan jag provar och den bästa. Behöver mera lagring men för mig så når den inte upp till 96ans nivå ;D
Fleur de Passion .
95 seriös, stram den Fleur som är minst livfull,
96 behöver mycket mera lagring lite som med Peters vanliga vintagen klar att dricka men Super Cuveerna behöver mera tid,
97 lite mindre kropp än övriga rena tydliga smaker av gul frukt,
98vilken är bättre 98 eller 99? svårt val men 98 är superläcker full av charm,
99 fantastisk, bra att dricka nu mera strikt än 98,
00 perfekt att dricka nu,
02 tunnel, vilar sig,
04 behöver lite mera tid, perfekt nu om man luftar ordentligt,
05 redo att dricka mera forward och öppen än 04,
08 helt fantastisk, komplex underbar balans bästa Fleuren hittills
Diebolt Prestige 1990, 1988 (vad som idag är Fler de Passion) degorgerade för 4 månader sen. Som en hel måltid. Djup guldgul färg.Fulla av smak, exotiska frukter,honung och massvis med energi. Kommer säkert att utvecklas ytterligar i 10 år. Fantastiska Champagner. Stor njutning.
1953, WOW, degorgerad direkt, ljusare färg än 88 & 90!!Doftar som ett litet kafferosteri fortsatte att utvecklas under en timme i glaset HEAVEN ;D