This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Plötsligt önskade jag att DRC kostade 173 kr...Det är ju lite kul när man hämtar ut en bättre DRC från lokala alkisbolaget hos nån nyanställd 22åring
Definitivt! Det är också ett ämne som många gärna har en åsikt om, även om de inte har koll på läget, som ditt exempel i kassan.Viner i allmänhet, och "Dyra" viner i synnerhet, verkar i något slags eget universum vad det gäller hur man ser på priser.
Tänka sig, att man tillhör en försvinnande liten skara av konnässörer som kan uppskatta goda drycker. Om vi betänker hur många riktigt förmögna människor det finns i Svedala, så dricker vi alla oerhört mycket godare och bättre viner än merparten av dem. Rätta mig om jag har fel.Om man tittar på försäljningsstatistiken är det 1-2% av allt vin som säljs som kostar så mycket. Då förstår man att det är uppseendeväckande. Tittar man bara på vitt vin, är det 0,4%. Den vräkigare halvan av 1%arna dricker så dyrt.
Även om det är vanskligt att kategorisera folk har jag en känsla av att det är ganska mycket "privilegierad medelklass" på det här forumet... Men det är nog så att vi i allmänhet dricker dyrare viner än folk mest, även mätt i hur stor del av en månadsinkomst som går till en genomsnittsflaska...Tänka sig, att man tillhör en försvinnande liten skara av konnässörer som kan uppskatta goda drycker. Om vi betänker hur många riktigt förmögna människor det finns i Svedala, så dricker vi alla oerhört mycket godare och bättre viner än merparten av dem. Rätta mig om jag har fel.
Min lilla erfarenhet av förmöget folk är att de ofta prioriterar yta. Dyra kök och musikanläggningar - men när det gäller bruket plonk & skval...Tänka sig, att man tillhör en försvinnande liten skara av konnässörer som kan uppskatta goda drycker. Om vi betänker hur många riktigt förmögna människor det finns i Svedala, så dricker vi alla oerhört mycket godare och bättre viner än merparten av dem. Rätta mig om jag har fel.
Som ofrivillig Ripasso-expert vill jag också tillägga att bortsett från det lite knasiga ursprunget så betyder Superiore på en Ripasso della Valpolicella endast att vinet måste ha minst 13% abv (12,5% för vanliga). Men misstänker att målgruppen för annonsen inte bryr sig något nämnvärtMorsan fick reklam för en ripasso som säljs (oväntat) i exklusiv trälåda. Det vanliga tramset med andra ord. Men det mest pinsamma är nog följande säljande text.
Visa bifogad bild 10845
Det är jag medveten om så där är vi ense. Det går faktiskt att tolka som att "de bästa druvorna" är de med högst sockerhalt = högre alkohol så det är en gråzon. Men jag tvivlar starkt på att det var det de syftade på när de skrev detSom ofrivillig Ripasso-expert vill jag också tillägga att bortsett från det lite knasiga ursprunget så betyder Superiore på en Ripasso della Valpolicella endast att vinet måste ha minst 13% abv (12,5% för vanliga).
Det var min tanke också!En Ripasso från Toscana måste väl ändå klassas som väldigt exklusivt?
Jag undrar om det kanske inte är så att "högre alkoholhalt" stämmer ganska bra överens med målgruppens definition av "bättre vin".Som ofrivillig Ripasso-expert vill jag också tillägga att bortsett från det lite knasiga ursprunget så betyder Superiore på en Ripasso della Valpolicella endast att vinet måste ha minst 13% abv (12,5% för vanliga). Men misstänker att målgruppen för annonsen inte bryr sig något nämnvärt
Vinet är felstavat här … Ska heta Guiraud förstås. Var med på Nyhetsbrev april 2008. Det var dock inte jag som skrev fel, utan nyhetsbrevet …Det här artikelnumret hade förut Château Giraud 1997, men då fick man naturligtvis inte med någon trälåda …
Jag delar inte din åsikt. Att vinnördar och vinkritiker uttrycker den typen av tankar tror jag har sin grund i att allt för många just glömmer att lita på sin egna smak och lätt får för sig att det finns en mätbar "sanning". Det kan inte uttryckas ofta nog hur fel det är!Många dumheter här kommer från "experter". Min favorit är von oben-klappen på läsarens huvud att denne ska lita på sin smak och alltid vet bäst själv (en förnumstighet man aldrig ser i andra kritikerbranscher - konst, musik, litteratur - där läsaren ses som en jämlike, utan behov av "tröst"...).
Den här varianten är från en stor svensk dagstidning:
"Och till sist: låt ingen annan påverka din åsikt. Strunta i Parkerpoäng, tärningsbetyg och allt annat. Bara du själv vet vad du tycker är gott. Och din åsikt är alltid rätt."
Jag tolkar dig som att läsare av vinkritik är dummare än andra.Jag delar inte din åsikt. Att vinnördar och vinkritiker uttrycker den typen av tankar tror jag har sin grund i att allt för många just glömmer att lita på sin egna smak och lätt får för sig att det finns en mätbar "sanning". Det kan inte uttryckas ofta nog hur fel det är!
Det är bara att se hur likartad smak alla vinnördar tenderar att ha i jämförelse med hur olika vi tycker kring de andra konstformer du nämner.
Du har en poäng. Håller med om att man inte borde behöva förtydliga att smaken är som baken, men ibland får jag känslan av att det fortfarande behövs!Jag tolkar dig som att läsare av vinkritik är dummare än andra.
PS. När experter råder dig att inte lita på experter uppstår en lustig situation. Ska du misstro även den här experten - och hans råd att lita på dig själv...
Jag har svårt att se några skillnader med andra branscher där subjektivitet råder. Varför lita på någon annans omdöme gällande ett vins smak, dvs när du själv dricker vinet? Om vi däremot talar om inköp av vin som man själv inte druckit är det väl alldeles utmärkt att ta rygg på någon som smakat vinet och som man har förtroende för.Många dumheter här kommer från "experter". Min favorit är von oben-klappen på läsarens huvud att denne ska lita på sin smak och alltid vet bäst själv (en förnumstighet man aldrig ser i andra kritikerbranscher - konst, musik, litteratur - där läsaren ses som en jämlike, utan behov av "tröst"...).
Den här varianten är från en stor svensk dagstidning:
"Och till sist: låt ingen annan påverka din åsikt. Strunta i Parkerpoäng, tärningsbetyg och allt annat. Bara du själv vet vad du tycker är gott. Och din åsikt är alltid rätt."