SV: Edsbacka Krog ** stänger
Jag har en teori. Jag är nog långt ifrån ensam om den.
Jag tror att Edsbacka Krog väljer att stänga med flaggan i topp.
Skälen är flera.
Ekonomi.
http://www.allabolag.se/5562226265 siffrorna för 2009 är med nu...
Vem vill slita häck för detta resultat?
Jag gissar att kunderna också befinner sig inne i centrala Stockholm, och hellre
sparar taxipengar än att rulla ut till Sollentuna. Inne i stan finns det ju dessutom ett liknande alternativ numera.
Dessutom tror jag att man kanske känner att stjärna nummer två hänger löst, och
då finns det väldigt få anledningar till att ta den där taxiresan.
Having said all that...
Vi åt en mycket god middag. Mina högt ställda förväntningar infriades inte riktigt, men det var en mycket bra meny.
Det är dock svårt att hitta saker som "står ut", det är inga starka smaker eller kryddor precis utan snarare en mild blend.
Piggvaren var suverän! Kycklingen smakade underbart, men jag hade gärna sett att det var lite mer tryck i såserna och då pratar jag inte om
cayennepeppar utan bara mer smak.
Blåmögelosten var nog det som stod ut mest.
Baconglassen var riktigt läskig. Ingen höjdare! I övrigt är det svårt att hitta bottennapp.
Och jag tycker tyngpunkten var för stor på efterrätterna.
Varför har man 4 efterrätter av totalt 9 rätter? Som avslutas med chokladpraliner.
Nej, jag hade mycket hellre sett ännu en huvudrätt med rödvin.
Jämför jag med Joel Robuchon i London kändes deras kök betydligt mer avancerat.
En era har gått i graven. Det märktes på personalen. Det var inte precis klackarna i taket om man säger så,
men väldigt bra service utan att de borstar brödsmulor som inte finns (vilket jag avskyr).
Jag vet inte om alla jobbade denna speciella kväll, eller om det normalt är så mycket personal på plats?
Personalfesten var på söndagen...