Wintermute
Medlem
Det är i ärlighetens namn inte några jättevolymer vi talar om, även om trenden är tydlig... Det skall bli intressant att se vilken volym och produktmix de har när kurvan planar ut.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Det är i ärlighetens namn inte några jättevolymer vi talar om, även om trenden är tydlig... Det skall bli intressant att se vilken volym och produktmix de har när kurvan planar ut.
Liter sålda från bolaget under 2017. Ber om ursäkt, liiiite taget ur kontext.Vad är y-axeln?
Jag ser att UK importerar 31 milj flaskor champagne 2016, det optimala erkännandet av inhemsk mousserande ”champagne” skulle väl vara om man minskar importen till förmån för eget vin.
English wine is now exported to 27 countries – up from 19 in 2015. Key markets include the US, Scandinavia and Japan.
Artikeln gör väl ingen sådan direkt koppling?https://www.thedrinksbusiness.com/2018/01/champagne-sells-4m-fewer-bottles-in-the-uk-in-2017/
Det förefaller som om UK importerar mindre och mindre champagne i takt med att man dricker mer inhemskt bubbel.
The cause of such a drop in Champagne sales in the UK is threefold, according to Hawes, who blames societal changes in Britain, a rise in prices for the French fizz, and an altered approach to selling the product in the UK’s major retailers.
Artikeln gör väl ingen sådan direkt koppling?
Pundet tappade rejält mot euron efter Brexit-omröstningen vilket förklarar mellanpunkten "a rise in prices...". Enligt artikeln verkar de brittiska kedjorna, av helt inhemska branschskäl, ha trappat ner på försäljningen av lågpris-champagne till kampanjpris som lockvara. Champagneförsäljning brukar för övrigt vara väldigt konjunkturkänslig i de flesta länder och variera mer än många andra viner.
Enligt Decanter var för övrigt den totala produktionen av engelskt vin (inte bara mousserande) rätt nyligen 3,15 miljoner flaskor per år. Så det är nog inte så lätt att ersätta ca 4 miljoner färre champagneflaskor med engelskt bubbel från ett år till ett annat! Har britterna bytt bubbel förra året (snarare än låtit bli att dricka bubbel) lär det snarare vara prosecco och cava som gynnats...
Ja! Och här ligger väl också en del i deras potential. I takt med att rankorna blir äldre och deras erfarenhet ökar bör det finns en intressant potential.Är det yngre stockar än i Champagne?
Då så, 2013 Hattingley Valley Classic Cuvée Brut poppades som invigningsbubbel till nya lyan medan vi skruvade IKEA-möbler.Har en 2013 Hattingley Valley som förmodligen kommer ryka inom inte alltför lång tid också, rapporterar tillbaks då