Anders Landström
Medlem
Från SVDs bröllopsbilaga av Josephine Edelskog (vem är det?) Om man utger sig för att vara expert, hur kan man då rekommendera sådant skit?Förstår att hon jobbar på distributöreren men då får man väl ange det. Prostitution i dålig förpacning är aldrig attraktivt.
Edit: Vet att det är en betald annonsbilaga men då får det väl framgå att man jobbar på företaget i fråga, inte att man är "expert"
Edit: Vet att det är en betald annonsbilaga men då får det väl framgå att man jobbar på företaget i fråga, inte att man är "expert"
– Drick champagne på en tisdag, veckans tråkigaste dag. Då om någon dag, bör tillvaron förgyllas med iskallt bubbel.efter sommelierutbildningen bosatte hon sig en tid i Paris för att få möjlighet att tillbringa varje helg i Champagne. Det var kärlek vid första ögonkastet och i dag anses hon vara nordens främsta kvinnliga champagneexpert. Till skillnad från sin manliga kollega Rikard Juhlin är rankingar, topp och kvalitetslistor, något hon ratar. Hon menar att det är betydelsefullare att se till upplevelse, känsla, personlig smak och sitt eget tycke.– En helhetsupplevelse kan man inte poängtera, den involverar så många mjukare värden. Det är omöjligt att försöka sätta en siffra på doft, smak, känsla och upplevelse då det hela tiden är föränderligt. I flaskan utvecklas vinet hela tiden. Något de däremot är fullkomligt överens om är att det är helt optimalt att servera champagne till bröllopsmiddagens alla rätter.Om man väljer att servera champagne till samtliga gäster bör man välja ett känt märke så alla verkligen förstår att det bjuds på ”riktig” champagne. Häftigt vore att bjuda på ex-empelvis Bollinger, i magnum-flaskor, menar hon.– Bollinger har en lite kraftigare karaktär med tydliga toner av solmogna röda äpplen och en lång, elegant, lätt kryddig eftersmak med en antydan till krutrök.
Mer glamour kan det knappast bli, då självaste James Bond dricker det. Dessutom är champagne både godare och mer effektfull på magnum, säger hon.med ett tresiffrigt antal gäster kan det dock bli en smula kostsamt att bjuda på äkta bubbel. Som tur är finns det givetvis budgetvarianter. Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut, Charles de Fère, (7425) 59 kronor har en härligt fruktig doft med inslag av päron och mineral som återkommer i smaken.– Ett franskt bubbel så nära champagne man kan komma i prisklassen, ett strålande alter-nativ när gästerna är många eller som komple-ment till den äkta varan. paret allena, lite senare, bör dock unna sig äkta vara. Gärna en flaska av äldre årgång, ju äldre man hittar desto närmare vin med karaktär kom-mer man. Dessa kan ibland vara svåra att hitta och välja, men håll utkik efter årgång-96. De är ofta goda. Hittar du inte den rekommenderar Josephine Edelskog ”prestige”, det vill säga crème de la crème från Champagnehusen. – Min absoluta favorit är just nu Dom Ruinart 1998 (96535) så läckert sexig då det är en av de få champagner där frukten fått besök av sälta och humle som både berör och förför…Väl vaken dagen efter, stiger brudgum-men upp i arla morgonstund och sabrerar en roséchampagne som väcker upp lusten för livet och kärleken. Då ska det vara Lanson Rose Label, (7495) 369 kronor, ackompanjerad med en fruktsallad och en dubbel espresso. Nu är brudparet redo att tillsammans möta världen.