This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Enzo Bartoli är dock inget vi brukar tala gott om....Jag skulle säga Barbera, Sangiovese eller Montepulciano d'Abruzzo. Med tanke på att det är pepperoni så lutar det kanske lite mot någon Sangiovese. Eftersom att din tidsram är ganska kort så blir det väl också ordinarie sortiment du måste titta på, då faller de andra också mer eller mindre bort pga att det är ganska uselt sortiment av Barbera och MdA i ordinarie sortiment. Enzo Bartolis Barbera är dock ett helt ok alternativ.
Om det gäller Sangiovese så beror det lite på vilken prisbild du tänker dig. Lite lägre (100 - 200kr) så kan du titta på Chianti Classico eller Rosso di Montalcino. T.ex Podere Brizio Rosso di Montalcino eller Cafaggio Chianti Classico (har inte provat själv men de ser ut att ha ok omdömen).
Om du vill gå upp till ca 250-400kr så finns det någon bra Chianti, t.ex Castello Fonterutoli (Chianti) eller de flesta Brunello di Montalcini (2016 var ett bra år).
Ha ha, förlåt, jag straffköper en Barolo i morgonEnzo Bartoli är dock inget vi brukar tala gott om....
Så länge det inte är bartoli så är vi nöjdaHa ha, förlåt, jag straffköper en Barolo i morgon
För dom som inte vet, så var det en viss kontrovers kring importörens varumärkesbyggande om den (inte så tydligt angivet) fiktive vinmakaren Enzo
Kan dock vara en lämplig ambitionsnivå avseende vin om man serverar fryspizza?Enzo Bartoli är dock inget vi brukar tala gott om....
Förresten - borde inte champagne funka?Kan dock vara en lämplig ambitionsnivå avseende vin om man serverar fryspizza?
Eftersom att detta är ett forum för vinintresserade så hade man kanske kunnat hoppas på att du hade beskrivit varför du inte tyckte om vinet och kanske rekommenderat ett bättre alternativ i samma prisklass. Är det en topp-Barbera? Nej. Är det ok för sin prisnivå? Ja enligt mig (och andra som har recenserat vinet).Kan dock vara en lämplig ambitionsnivå avseende vin om man serverar fryspizza?
Nu var det kanske mer riktat mot viner av en icke-existerande vinmakare än något annat. Det finns några trådar sen tidigare, och var det inte nån här i tråden som påpekade just det?Eftersom att detta är ett forum för vinintresserade så hade man kanske kunnat hoppas på att du hade beskrivit varför du inte tyckte om vinet och kanske rekommenderat ett bättre alternativ i samma prisklass. Är det en topp-Barbera? Nej. Är det ok för sin prisnivå? Ja enligt mig (och andra som har recenserat vinet).
Nu kanske du bara ville vara lite rolig men såna här kommentarer gör att man funderar på om man ska skriva något nästa gång någon ber om hjälp.
Smaken är som baken. Bara druckit det vinet en gång och någon mer blir det inte. Bifogar TN nedan. Årgången var 2016.Kan nämna det att Shiraz tycks falla mig i smaken. Uppskattar lite fylligare viner men gärna inte allt för hög syra. Hittade ett, som jag tycker, väldigt gott vin som heter Don’t Tell Gary. Perfekt som sällskapsvin.
Don't Tell Gary Shiraz, 2021
Nyanserad, kryddig balanserad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, mörka körsbär, lagerblad, svartpeppar, hallon, ljus choklad och eneträ.www.systembolaget.se