This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
För de flesta är det nog Beaujolais Nouveau som ger de här minnena av ett rätt trist vin. De vinerna är gjorda för att konsumeras i just detta syfte, som ett "rödtjut" i ordets sanna bemärkelse. Däremot finns det andra viner, Beaujolais Cru, som @kayaker nämner och de är gjorda i en helt annan stil. En bra sådan närmar sig de lättare röda Bourgogne-vinerna med en lätt fatkaraktär, mjuk frukt och med viss lagringspotential t o m.Minns inte vad de hette, men jag vet att jag för många år sedan har druckit Beaujolais.. fann dem då blaskiga eller intetsägande utan struktur. Hursom är det ett vin som jag känner att borde jag lär känna bättre. Känner att det dags att utforska något nytt..
Det är ganska vanligt med Gamay i t.ex. Savoie också, men jag har inte provat något som varit mer än OK.För de flesta är det nog Beaujolais Nouveau som ger de här minnena av ett rätt trist vin. De vinerna är gjorda för att konsumeras i just detta syfte, som ett "rödtjut" i ordets sanna bemärkelse. Däremot finns det andra viner, Beaujolais Cru, som @kayaker nämner och de är gjorda i en helt annan stil. En bra sådan närmar sig de lättare röda Bourgogne-vinerna med en lätt fatkaraktär, mjuk frukt och med viss lagringspotential t o m.
Om det är Gamay du vill dricka så är det Beaujolais av något slag som gäller. Det görs ingen annanstans vad jag vet, även om det kanske förekommer experiment här och var i världen...
Det slog mig precis att det odlas lite i Loire-dalen också, men jag fastnade nog lite på att det skulle vara Gamay av lite bättre klass. Personligen tycker jag att det är rätt trevligt med Beaujolais Cru så jag blev nog lite ivrig att instämma med ditt förslag!Det är ganska vanligt med Gamay i t.ex. Savoie också, men jag har inte provat något som varit mer än OK.
Det slog mig precis att det odlas lite i Loire-dalen också, men jag fastnade nog lite på att det skulle vara Gamay av lite bättre klass. Personligen tycker jag att det är rätt trevligt med Beaujolais Cru så jag blev nog lite ivrig att instämma med ditt förslag!
Har du namn på några favoriter?Det är otroligt hög klass på Gamay från Loire, om du frågar mig, och det finns även riktigt bra från Auvergne och Ardèche.
Har du namn på några favoriter?