Helen
Medlem
Jag har funderat på det här med naturviner som dyker upp lite överallt på krogarna i Stockholm.
Jag ska väl erkänna att jag har väldigt svårt för smakerna som finns i ett naturvin. Mitt favoritområde är Bourgogne men dricker gärna viner från Rhône och Bordeaux.
Det som nu har börjat att irriterad mig är när restaurangerna som säljer naturviner inte skriver ut på vinlistan att det är just ett naturvin. Jag var på en nyöppnad krog tidigare i veckan där vinlistan bestod minst av 85% naturviner. Deras utbud på Bourgogneviner var minimalt, de övriga vinerna var för mig i princip helt okända. Tyckte vinlista var märklig, vafan något är fel när det inte finns en enda producent som jag känner igen.
Fick helt hybris och beslutångest av att behöva välja vin i en lista som jag inte begriper mig på.Mina tankar gick till alla dessa människor som inte kan något om vin och som bara beställer in ett glas rött, plötsligt förstår jag hur de känner sig.
Jag har verkligen försökt att gilla dem jag har provat genom åren men det är bara att inse att det inte är något för mig.
Johan på Volt har lyckats vid 2 tillfällen att överraska mig med drickbara naturviner men de gav mig ingen wow-fy- fan- vilket- gott- vin- känsla- den- måste- jag- beställa- igen.
Mitt motstånd mot dessa viner har gjort att jag inte vill gå tillbaka till vissa krogar.
För mig betyder vinupplevelsen lika mycket som matupplevelsen och i många fall så har ett riktigt bra vin varit den förlåtande faktorn under ett krogbesök när mat och service inte levt upp till förväntningarna. Allt som oftast så läser vi alltid vinlistan före menyn.
Finns det någon här på forumet som gillar naturviner? Vad är era tankar om detta, är det bara en tillfällig fluga bland nyutexaminerade sommelierer.
Finns det någon ”gammal” sommelier som förespråkar naturviner?
Arvid Rosengren satte ord på mina tankar i sitt blogginlägg från i höstas.
http://arvidrosengren.com/2013/10/26/my-thoughts-on-natural-wine/
Jag ska väl erkänna att jag har väldigt svårt för smakerna som finns i ett naturvin. Mitt favoritområde är Bourgogne men dricker gärna viner från Rhône och Bordeaux.
Det som nu har börjat att irriterad mig är när restaurangerna som säljer naturviner inte skriver ut på vinlistan att det är just ett naturvin. Jag var på en nyöppnad krog tidigare i veckan där vinlistan bestod minst av 85% naturviner. Deras utbud på Bourgogneviner var minimalt, de övriga vinerna var för mig i princip helt okända. Tyckte vinlista var märklig, vafan något är fel när det inte finns en enda producent som jag känner igen.
Fick helt hybris och beslutångest av att behöva välja vin i en lista som jag inte begriper mig på.Mina tankar gick till alla dessa människor som inte kan något om vin och som bara beställer in ett glas rött, plötsligt förstår jag hur de känner sig.
Jag har verkligen försökt att gilla dem jag har provat genom åren men det är bara att inse att det inte är något för mig.
Johan på Volt har lyckats vid 2 tillfällen att överraska mig med drickbara naturviner men de gav mig ingen wow-fy- fan- vilket- gott- vin- känsla- den- måste- jag- beställa- igen.
Mitt motstånd mot dessa viner har gjort att jag inte vill gå tillbaka till vissa krogar.
För mig betyder vinupplevelsen lika mycket som matupplevelsen och i många fall så har ett riktigt bra vin varit den förlåtande faktorn under ett krogbesök när mat och service inte levt upp till förväntningarna. Allt som oftast så läser vi alltid vinlistan före menyn.
Finns det någon här på forumet som gillar naturviner? Vad är era tankar om detta, är det bara en tillfällig fluga bland nyutexaminerade sommelierer.
Finns det någon ”gammal” sommelier som förespråkar naturviner?
Arvid Rosengren satte ord på mina tankar i sitt blogginlägg från i höstas.
http://arvidrosengren.com/2013/10/26/my-thoughts-on-natural-wine/