Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
-Noterade på min vinresa till Sicilien att flera producenter gått över och börjat använda glaskork på sina flaskor, däribland Cusumano.
-Är detta kanske något som är på väg frammåt funderar jag således?
Jag har även noterat att glaskorkarna verkar användas för viner som är tänkta för kortare lagring, runt fem år medans signaturvinerna som skall kunna ligga längre fortfarande verkar få sin kork av kork.
Kan det vara så att producenterna börjat välja glaskorken som ett trevligare alternativ till skruvkorken?
Jag tycker själva konstuktionen verkar minst lika bra ut täthetssynpunkt som en skruvkork där ju glaskorken är försedd med en liten o-ring för att hålla tätt vilket känns potent.
Som en liten bonus får man även ju även att flaskorna är trevliga att återanvända till annat när de har en snygg återförslutningsbar kork. Fru lagrar bland annat olivolja och saft i dessa efter att jag snällt druckit ur flaskan för att göra plats.
Jag säger "gilla" på detta således.
-Är detta kanske något som är på väg frammåt funderar jag således?
Jag har även noterat att glaskorkarna verkar användas för viner som är tänkta för kortare lagring, runt fem år medans signaturvinerna som skall kunna ligga längre fortfarande verkar få sin kork av kork.
Kan det vara så att producenterna börjat välja glaskorken som ett trevligare alternativ till skruvkorken?
Jag tycker själva konstuktionen verkar minst lika bra ut täthetssynpunkt som en skruvkork där ju glaskorken är försedd med en liten o-ring för att hålla tätt vilket känns potent.
Som en liten bonus får man även ju även att flaskorna är trevliga att återanvända till annat när de har en snygg återförslutningsbar kork. Fru lagrar bland annat olivolja och saft i dessa efter att jag snällt druckit ur flaskan för att göra plats.
Jag säger "gilla" på detta således.