Mattias Schyberg
Administratör
Är det bara jag som går och funderar på om det inte skulle kunna vara kul att göra egna blends av olika vin?
Tänk att gå in på en vinbar och istället för att beställa samma gamla Barolo så kan du välja en ypperligt välbalanserad Chianti uppblandad med en tredjedel Crozes-Hermitage. Givetvis skall "vindrinken" vara framtagen med omsorg av kunnig personal.
Detta skulle dessutom helt ta bort fokus på ursprung och helt handla om smakupplevelsen, dvs. bartendern/sommelieren skulle få lite tid i solen som "blender".
Själv har jag vid flertalet tillfällen slagit ihop väl valda viner som saknat balans eller haft andra brister som avslutning på en provning. Mer än en gång har det blivit kvällens bästa vin. Dessutom görs ju många viner som blends redan från början, så varför inte liksom?
Jag har full förståelse om flera av er tycker att jag måste ha tappat en skruv eller nåt, men känn på det lite, tanken är inte helt fel - bara annorlunda och helt galet kul som koncept. För visst måste ni själva öppnat många viner där det hade behövts en liten ökad komplexitet, högre syra, eller en lite avrundande sötma? En liten justering med väl valt vin och ni har i bästa fall ett mer njutningsbart vin i glaset.
Vad säger ni, är jag galen, eller är jag något på spåren här?
Tänk att gå in på en vinbar och istället för att beställa samma gamla Barolo så kan du välja en ypperligt välbalanserad Chianti uppblandad med en tredjedel Crozes-Hermitage. Givetvis skall "vindrinken" vara framtagen med omsorg av kunnig personal.
Detta skulle dessutom helt ta bort fokus på ursprung och helt handla om smakupplevelsen, dvs. bartendern/sommelieren skulle få lite tid i solen som "blender".
Själv har jag vid flertalet tillfällen slagit ihop väl valda viner som saknat balans eller haft andra brister som avslutning på en provning. Mer än en gång har det blivit kvällens bästa vin. Dessutom görs ju många viner som blends redan från början, så varför inte liksom?
Jag har full förståelse om flera av er tycker att jag måste ha tappat en skruv eller nåt, men känn på det lite, tanken är inte helt fel - bara annorlunda och helt galet kul som koncept. För visst måste ni själva öppnat många viner där det hade behövts en liten ökad komplexitet, högre syra, eller en lite avrundande sötma? En liten justering med väl valt vin och ni har i bästa fall ett mer njutningsbart vin i glaset.
Vad säger ni, är jag galen, eller är jag något på spåren här?
Last edited: