Tack!
Skördeuttaget är förvisso inte i närheten av lika lågt som Chateau d'Yquem. Å andra sidan blir det väl väldigt lite vätska kvar när druvorna skrumpnar ihop p.g.a. angrepp från Botrytis, föreställer jag mig. Därmed torde mängden vätska man får ut per druva, och i förlängningen per hektar, bli extremt lågt just därför, när det gäller just Sauternes. I princip torde väl metoden innebära att massor av vatten avlägsnas ur druvsaften, som därmed blir ett slags koncentrat?
Medan det mesta vin (inklusive champagne) är gjort på druvsaft, så är Sauternes gjort på koncentrat av druvsaft? Detta torde få skördeuttaget att falla betydligt, nästan per automatik, i just fallet Sauternes.
Eller har jag tänkt fel? Jag är inte vinmakare, så detta är bara min tolkning, av vad jag läst och hört.
Vad gäller LVHMs marknadsföringsstrategi för Krug så kan jag bara hålla med dig om att mycket talar för vad du säger, d.v.s. att de vill att Krug skall framstå som ett svar på DRC.