This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Sjödin skrev:Jag är sååå besviken...... Vad gör jag för fel??
Jag skaffade mig en ny grill, vårstädade altanen och tänkte ta grillandet till en helt ny nivå den här sommaren.
Ett steg i den riktningen var att testa att grilla lite större stycken istället för de vanliga skivorna man slänger på lite snabbt.
Test 1. Karré på hel bit som ugnsbakades till 70 graders innertemp. Låg i kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = TORRT!
Test 2. Högrev på hel bit som kokades i två timmar. Kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = Torrt!!
Test 3. Karré på hel bit som grillades "indirekt" till ca. 70 grader. Penslades under tiden. Skivades upp. Resultat = Torrt!!
Vad f*******n??? Varför blir det så jäkla torrt allting? ???
ae skrev:Stormkokning torkar ut köttet. Köttet ska bara sjuda vid kokning. Kanske det som är problemet.
vintjej skrev:?
Jag stormkokar inte. Och jag tror inte Sjödin kokar alls?
ae skrev:"Test 2. Högrev på hel bit som kokades i två timmar. Kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = Torrt!!"
Jaså...
vintjej skrev:Missade det där.
Men jag skulle isf tippa på att en eftermarinering efter kokningen kunde vara bra.
Per Stade skrev:Grillade en ungtupp på knappa 3 kilo i fredags.
För att grilla en hel fågel behövs minst en 57 cm stor grill
och helst en med termometer i locket:
http://www.webergrill.se/One-Touch-Gold-57-MT-266.aspx
Och ett fantastiskt tillbehör är fågelhållaren:
http://store.weber.com/Items/GrillingTo ... x?pid=1242
som av någon anledning inte finns i katalogen i Sverige längre.
I fördjupningen i mitten går det att fylla på lämplig vätska -
öl eller vin och kryddor. Det är en rad små hål i den del som
ser ut som en hjälm med vingar och som man trär upp
fågeln på. Genom dem tränger ångan upp. Marinerar fågeln
inifrån under grillningen! Och allt fett rinner ner i skålen.
Ursprunget till tekniken är beer can chicken där jänkarna
tog en halvfull ölburk som kycklingen träddes upp på.
Lite vinglingt men funkar faktiskt bra på vanliga små kycklingar
som finns i matbutikerna.
Obs färsk kyckling! Fryst kyckling finns det bara en sak att göra
med - kasta bort (för att travestera Leif Mannerström).
Tekniken att grilla hel fågel går ut på att ta bort det övre grill-
gallret och fylla brikettkorgarna på ömse sidor med briketter.
Lägg på locket och stryp både och nedre spjället nästan helt.
Med termometern i locket kontrolleras temperaturen. När den är
150-170 grader är det dags att ställa in fågeln.
En och en kvarts timme för en standardkyckling på 1,3 kg och
kanske 2 för vår stora. Kolla temperaturen då och då och justera spjällen.
Behöver jag tillägga att vår ungtupp blev fantastisk?
P.S. Hittade faktiskt kycklinghållaren även i den svenska katalogen:
http://www.webergrill.se/Weber®-Style™-Tools-259.aspx
Krug skrev:Ingen aning vad det beror på... Sjukt irriterande, men det är väl kanske vad man får när man arbetar med gratisprodukter...
SUPRA skrev:Sjukt prisvärt iallafall ;D
Krug skrev:Njae, det är väl mest att jag inte tycker att ni är värda mer.