This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Har du samma smak som Juhlin när det gäller annat? Om inte så kan det ju vara värt att kolla om det finns andra omdömen och åsikter om vinet innan du avbeställer på grund av en persons tycke och smak.Tack för information, jag agerade nog lite väl förhastat
under 400:- för en -02 kändes som ett kap och -82 har jag aldrig druckit champagne.
Funderar på att avboka och bara ta en futtig 82:a istället, det borde väl vara möjligt eller är jag fast?
Nej, du kan avboka. Ta kontakt med någon anställd på bolis. Dessutom är du inte förpliktigad att hämta ut beställningar om du ångrar dig så du är inte fast på något vis.Tack för information, jag agerade nog lite väl förhastat
under 400:- för en -02 kändes som ett kap och -82 har jag aldrig druckit champagne.
Funderar på att avboka och bara ta en futtig 82:a istället, det borde väl vara möjligt eller är jag fast?
Har du samma smak som Juhlin när det gäller annat? Om inte så kan det ju vara värt att kolla om det finns andra omdömen och åsikter om vinet innan du avbeställer på grund av en persons tycke och smak.
https://www.instagram.com/p/BeOgnivhU6c/?taken-by=alavoleeNågon som vet något om producenten?
Jag drog hem tre av varje, 82:an för att jag är född då och 02:an för att den kändes spännande till det priset.
Jag har dock ingen aning om vad jag har att vänta mig
Hittade ingenting här på sidan om dagens släpp heller.
Upplys mig någon, tack
I dessa tider av betygsinflation kan det kanske vara värt att poängtera att 82 p från Juhlin är en relativt hög siffra, d v s ett klart positivt omdöme!RJ hade testat -82 och givit just 82 poäng
+ att Juhlin inte tar hänsyn till priset i sin bedömning såvitt jag känner till. 8xx kronor är det mesta jag gett för en flaska vin men jämfört med andra årgångschampagner (-viner) från den tiden känns det överkomligt. Jag är själv född 82 vilket spelar in, hade eventuellt inte handlat om det var från 81/83.I dessa tider av betygsinflation kan det kanske vara värt att poängtera att 82 p från Juhlin är en relativt hög siffra, d v s ett klart positivt omdöme!
Att råka känna en importör är inte detsamma som att vara partisk i frågan. Självklart är ditt inlägg helt ok så länge det är din åsikt som vädras och du inte tar betalt för att förmedla den.Jag vill passa på att nämna att jag ev är jävig i diskussionen då jag dels köpt ett exemplar och dels känner två av tre i importfirman. Om posten upplevs på det vis får den gärna raderas (jag hinner inte kolla igenom forumregler nu).
Nej, han tar inte hänsyn till priset. Men rent objektivt, alltså oaktat vinets kvalitet, får man nog säga att prislappen 899 kr för en champagne från 1982 (mycket bra årgång för övrigt), som vi får förmoda varit stabilt lagrad hos producenten fram till för några veckor sedan, är väldigt överkomlig! Räknar man bort moms, alkoholskatt, SB:s påslag och importörens marginal, så blir det ingen jättesumma kvar till producenten. Betänk att flaskan lagrats i 35 år och att kapitalkostnaden med ränta på ränta-effekt blir hög under så många år! Det finns knappast utrymme för någon större kalkylränta i den ekvationen! Nu utgår jag från att firma Guy Michel brinner för sin produkt (och samtidigt inser att de inte heter Krug eller Selosse), men de är ju trots allt ett företag också, som behöver vara lönsamma för att överleva, och de hade sannolikt fått bättre avkastning på sitt kapital om de köpt franska statsobligationer istället...+ att Juhlin inte tar hänsyn till priset i sin bedömning såvitt jag känner till. 8xx kronor är det mesta jag gett för en flaska vin men jämfört med andra årgångschampagner (-viner) från den tiden känns det överkomligt. Jag är själv född 82 vilket spelar in, hade eventuellt inte handlat om det var från 81/83.
Nej, han tar inte hänsyn till priset. Men rent objektivt, alltså oaktat vinets kvalitet, får man nog säga att prislappen 899 kr för en champagne från 1982 (mycket bra årgång för övrigt), som vi får förmoda varit stabilt lagrad hos producenten fram till för några veckor sedan, är väldigt överkomlig! Räknar man bort moms, alkoholskatt, SB:s påslag och importörens marginal, så blir det ingen jättesumma kvar till producenten. Betänk att flaskan lagrats i 35 år och att kapitalkostnaden med ränta på ränta-effekt blir hög under så många år! Det finns knappast utrymme för någon större kalkylränta i den ekvationen! Nu utgår jag från att firma Guy Michel brinner för sin produkt (och samtidigt inser att de inte heter Krug eller Selosse), men de är ju trots allt ett företag också, som behöver vara lönsamma för att överleva, och de hade sannolikt fått bättre avkastning på sitt kapital om de köpt franska statsobligationer istället...
Nej, han tar inte hänsyn till priset. Men rent objektivt, alltså oaktat vinets kvalitet, får man nog säga att prislappen 899 kr för en champagne från 1982 (mycket bra årgång för övrigt), som vi får förmoda varit stabilt lagrad hos producenten fram till för några veckor sedan, är väldigt överkomlig!
...bl.a. för att sagde Juhlin inte använder Parkerskalan (50-100 före inflation, ska täcka in allt från slemmiga bottensatser från inkompetenta vinmakare i gudsförgätna vinregioner, till den ädlaste bourgogne) utan en skala 0-100 som appliceras enbart på champagner.I dessa tider av betygsinflation kan det kanske vara värt att poängtera att 82 p från Juhlin är en relativt hög siffra, d v s ett klart positivt omdöme!
-Ha ha, är väl knappast någon hemlighet att han är ganska djupt insyltad med Moet...bl.a. för att sagde Juhlin inte använder Parkerskalan (50-100 före inflation, ska täcka in allt från slemmiga bottensatser från inkompetenta vinmakare i gudsförgätna vinregioner, till den ädlaste bourgogne) utan en skala 0-100 som appliceras enbart på champagner.
Däremot tycker jag Julle ger förvånansvärt höga poäng (på hans skala) till vissa standardchampagner från stora hus, relativt vad han ger till det mesta från habila småodlare av icke-kultkaraktär. Jag tänker inte minst på ett hus som börjar på M och har ett &-tecken någonstans i mitten.
Sant!...bl.a. för att sagde Juhlin inte använder Parkerskalan (50-100 före inflation, ska täcka in allt från slemmiga bottensatser från inkompetenta vinmakare i gudsförgätna vinregioner, till den ädlaste bourgogne) utan en skala 0-100 som appliceras enbart på champagner.
Däremot tycker jag Julle ger förvånansvärt höga poäng (på hans skala) till vissa standardchampagner från stora hus, relativt vad han ger till det mesta från habila småodlare av icke-kultkaraktär. Jag tänker inte minst på ett hus som börjar på M och har ett &-tecken någonstans i mitten.
17 ligger väl mer åt 90 poäng på Parkerskalan? Decanter har iaf lika mellan 17 och 90.17 poäng motsvarar ungefär 94–95 poäng,