Framställning av rimligt bra vin kräver till att börja med tillgång till färska vindruvor av god kvalitet, där jäsningen påbörjas direkt efter pressningen av druvorna. Därför produceras så gott som allt vin nära vingårdarna. Undantagen (t.ex. Högberga vinfabrik och The Winery Hotel) bygger på speciella kyltransporter av färska opressade vindruvor. Bordsdruvor/ätdruvor är av helt andra sorter, som inte lämpar sig för vinproduktion. Råvaran vindruvorna är helt enkelt mycket "kinkigare" vid produktion av vin än råvaran vid produktion av öl.
Dessutom måste man lyckas undvika oxidation, kontaminering med ättikssyrabakterier m.m., vilket är svårare i mindre batcher och kräver utrustning anpassad för den skala man jobbar i. Det finns för all del hobbyodlare som jobbar i liten skala, men de minsta batcherna av högkvalitativa, kommersiella viner som är vanligen förekommande är några hundra liter.
Jag har ingen erfarenhet av de vinsatser som finns att köpa, men de hör rimligen inte hemma i en diskussion om bra viner...
För övrigt är det förmodligen Alf Robertsons fel att det finns de som tror att man "brygger" vin.
Han har dessutom ingen att skylla på eftersom Tom T. Halls originaltext helt enkelt lyder "old dogs and children and watermelon wine" utan någon bryggning. Vin framställs genom jäsning av druvmust.