CH
Medlem
Var på middag hemma hos Crist(al)ian 77 (hädanefter för alltid kallad 77an pga sitt överjävligt krångliga nick) tillsammans med Orpale och ytterligare bekant.
Tanken var att alla skulle laga en rätt och plocka med en flaska som matchar den rätten men eftersom vi inte träffats på ett tag så tog alla med sig 2+ flaskor.
3 rullader (missade innehållet på dem)
Pol Roger Brut 2002
Rostat surdegsbröd med Iberico, anklever och stektvindruvor (inspirerat av SUPRA härifrån)
Perrier Jouet Grand Brut NV (~70-tal) Magnum
Parmalindad Vaktel med Palternackapure
Paul Bara Bouzy Rouge 1989
Black Angus Entrecote och grönsallad
Paul Jaboulet Aine Hermitage La Chapelle 2003
Bonusflaska/rätt
Grovhackad Chorizo
La Spinetta Gallina 2006
Bonusrätt II
Vackumpackad vattenmelon, frystorkade hallon och blåbär
Kerpen wehlener sonnenuhr riesling spätlese 1990
Lemoncurdpaj
Heidsieck & Co Monoploe Red Top Nv (~70-tal)
Ostbricka
Henriot CdE 1996
Inleder med en Pol Roger som var ganska intetsägande i början men som verkligen växer tills flaskan tyvärr är tom. Förvånansvärt tillbakadragen syra för att vara en 2002.
Perriern hade till min stora glädje en stor mousse och väldigt närvarande syra men saknade tyvärr frukten. På egenhand en flaska som passerat sin topp men till maten en underbar matchning. Perfekt, som en bekant på Lidingö skulle säga.
Bouzy Rougen var min första röda från champagne och den lurade in oss i Bourgogne i början. Tyckte den höll hög klass men föredrar Pinot från Bouzy mousserande och transparent eller möjligen lätt rosa.
Hermitagen var underbar men framför allt köttet. Kan bara säga att en Sous vide är nästa sak som ska inhandlas till köket!
La Spinetta dök upp lika oväntat som vattenmelonen och just vattenmelonen stod för kvällens överraskning. Såldes in som en överraskningsrätt och påstod vara rå tonfisk. Färgen var ovanligt röd och ingen trodde något annat förens vi satte kniven i "fisken" och Orpale lite gnällande pep fram "den är ju fortfarande frusen" men sedan ramlade polletten ner och vi erkändes oss alla ordentligt blåsta.
Kerpen som dracks till var egentligen menad till osten men togs till denna rätt istället och funkade väll ok men gjorde sig riktigt bra till pajen där Monopolen tyvärr var långt förbi sin topp.
Henrioten var med som reservflaska men öppnades ändå till osten och har sagt det innan och säger det igen, satan vilken bra champagne detta är!! Har ni inte köpt på er av denna så gör det omgående! Den har många goda år framför sig men är tokigt god nu.
Tanken var att alla skulle laga en rätt och plocka med en flaska som matchar den rätten men eftersom vi inte träffats på ett tag så tog alla med sig 2+ flaskor.
3 rullader (missade innehållet på dem)
Pol Roger Brut 2002
Rostat surdegsbröd med Iberico, anklever och stektvindruvor (inspirerat av SUPRA härifrån)
Perrier Jouet Grand Brut NV (~70-tal) Magnum
Parmalindad Vaktel med Palternackapure
Paul Bara Bouzy Rouge 1989
Black Angus Entrecote och grönsallad
Paul Jaboulet Aine Hermitage La Chapelle 2003
Bonusflaska/rätt
Grovhackad Chorizo
La Spinetta Gallina 2006
Bonusrätt II
Vackumpackad vattenmelon, frystorkade hallon och blåbär
Kerpen wehlener sonnenuhr riesling spätlese 1990
Lemoncurdpaj
Heidsieck & Co Monoploe Red Top Nv (~70-tal)
Ostbricka
Henriot CdE 1996
Inleder med en Pol Roger som var ganska intetsägande i början men som verkligen växer tills flaskan tyvärr är tom. Förvånansvärt tillbakadragen syra för att vara en 2002.
Perriern hade till min stora glädje en stor mousse och väldigt närvarande syra men saknade tyvärr frukten. På egenhand en flaska som passerat sin topp men till maten en underbar matchning. Perfekt, som en bekant på Lidingö skulle säga.
Bouzy Rougen var min första röda från champagne och den lurade in oss i Bourgogne i början. Tyckte den höll hög klass men föredrar Pinot från Bouzy mousserande och transparent eller möjligen lätt rosa.
Hermitagen var underbar men framför allt köttet. Kan bara säga att en Sous vide är nästa sak som ska inhandlas till köket!
La Spinetta dök upp lika oväntat som vattenmelonen och just vattenmelonen stod för kvällens överraskning. Såldes in som en överraskningsrätt och påstod vara rå tonfisk. Färgen var ovanligt röd och ingen trodde något annat förens vi satte kniven i "fisken" och Orpale lite gnällande pep fram "den är ju fortfarande frusen" men sedan ramlade polletten ner och vi erkändes oss alla ordentligt blåsta.
Kerpen som dracks till var egentligen menad till osten men togs till denna rätt istället och funkade väll ok men gjorde sig riktigt bra till pajen där Monopolen tyvärr var långt förbi sin topp.
Henrioten var med som reservflaska men öppnades ändå till osten och har sagt det innan och säger det igen, satan vilken bra champagne detta är!! Har ni inte köpt på er av denna så gör det omgående! Den har många goda år framför sig men är tokigt god nu.