Marcus Holm
Medlem
Hej,
Håller på att uppdatera vinkällaren till att rymma mer och vara mer anpassad för lagring. Och undrar om någon kan råda lite samt få synpunkter.
Har ett svalt och mörkt rum längst in i vårat suterränghus. Före detta matkällare. Ca. 3m lång, 1.7m bred, och 1.89 högt.
Vinkällaren har en temperatur mellan 14-19 grader över året. Även avfuktare ställd till 60% fukt.
Har nu en kompressor vinkyl som rymmer ca. 100 flaskor. Brukar ha den på 8grader (vilket ger 11 längst upp ch 7-8 längst ner).
Har även vinhyllor för 250 flaskor längs ena väggen.
Vill gärna kunna långlagra champagne (+10år), och rödvin.
Vågar jag låta flaskor ligga i rumstemperatur eller måste det köpas "riktig" vinlagringsskåp?
Andra synpunkter?
Mvh Marcus
Håller på att uppdatera vinkällaren till att rymma mer och vara mer anpassad för lagring. Och undrar om någon kan råda lite samt få synpunkter.
Har ett svalt och mörkt rum längst in i vårat suterränghus. Före detta matkällare. Ca. 3m lång, 1.7m bred, och 1.89 högt.
Vinkällaren har en temperatur mellan 14-19 grader över året. Även avfuktare ställd till 60% fukt.
Har nu en kompressor vinkyl som rymmer ca. 100 flaskor. Brukar ha den på 8grader (vilket ger 11 längst upp ch 7-8 längst ner).
Har även vinhyllor för 250 flaskor längs ena väggen.
Vill gärna kunna långlagra champagne (+10år), och rödvin.
Vågar jag låta flaskor ligga i rumstemperatur eller måste det köpas "riktig" vinlagringsskåp?
Andra synpunkter?
Mvh Marcus