epeb
Medlem
Jag öppnade en 1999 d'Angelo Serra Delle Querce Basilicata i förgårskväll och efter ett par timmars slowox och sen efter dekantering ytterligare ett par timmar så hällde jag resterna på en halvflaska och korkade igen den, nivån blev ca low shoulder i den. Ställde den över natten i kylen och ställdes sen vid midddagstid igår i ett skåp med ca. 18 gr.
I förgår var det en ypperlig Italienare med bra mörk frukt (körsbär) och härligt tanninbett i avslutet med lagom syra.
I gårkväll efter jobbet (22-tiden) hällde jag upp resterna och det var en helt annan upplevelse. Frukten hade klingat av en hel del, tanninerna rundats av betydligt. Mycket mesigare och intetsägande, ett klart nerköp om man säger så...
Så, äldre viner vinner då inte på att sparas till dagen därpå. Möjligen kan ungt (2-5 år) klara av det, har ingen aning på det området eftersom jag inte gärna dricker något som inte är åtminstone 10 år gammalt.
I förgår var det en ypperlig Italienare med bra mörk frukt (körsbär) och härligt tanninbett i avslutet med lagom syra.
I gårkväll efter jobbet (22-tiden) hällde jag upp resterna och det var en helt annan upplevelse. Frukten hade klingat av en hel del, tanninerna rundats av betydligt. Mycket mesigare och intetsägande, ett klart nerköp om man säger så...
Så, äldre viner vinner då inte på att sparas till dagen därpå. Möjligen kan ungt (2-5 år) klara av det, har ingen aning på det området eftersom jag inte gärna dricker något som inte är åtminstone 10 år gammalt.