Adamanko
Medlem
I Meixeman är det bara Mencia.Nu är väl inte det nån direkt bedrift, men jag förstår vad du menar är det mycket grenache i?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
I Meixeman är det bara Mencia.Nu är väl inte det nån direkt bedrift, men jag förstår vad du menar är det mycket grenache i?
Nja...I Meixeman är det bara Mencia.
klassiskt field-blend. Runt 80% MenciaI Meixeman är det bara Mencia.
Gran Reservan är förmodligen inte bättre då, för dig. Men det är en helt annan stil så det kommer bjudas tillfälle att begrunda vad du egentligen gillar, och varför. Själv gillar jag båda stilernaMen kvar att smaka är Baron de Leys gran reserva. Men inte kan väl den vara bättre? Meixeman skulle jag definitivt säga att det är en av mitt livs bästa vinerfarenheter.
Du har säkert rätt.klassiskt field-blend. Runt 80% Mencia
Fast hos importören så hävdar dom att det är 100% Mencia.klassiskt field-blend. Runt 80% Mencia
jo, så brukar det ofta låta och Mencia används i marknadsförings och igenkänningssyfte för att underlätta. Dock så är nästan alla gamla vingårdar i området samplanterade och frågar man vinmakaren vad som finns i vinet så brukar svaret bli lite luddigt "What we have"... Det brukar innebära mellan 20-40% annat; typ storheter som Caíño, Sousón, Brancellao, Merenzao, Negreda, Garnacha Tintorera, Mouratón, Palomino...Fast hos importören så hävdar dom att det är 100% Mencia.
http://www.johanlidbyvinhandel.se/retail/vintages/1662/
Var på g att beställa och testa en i vintras men blev inte av. Då som nu ser jag att det är 2009 som ligger för beställning. Köpte du via SB?Lehmann Stonewell Shiraz 2010
Doft: redan när flaskan var nyöppnad anade jag lite svag doft och efter drygt 3 timmars dekantering var vinet fullt öppet. Mörk choklad och lite solmogna fikon. Det doftade onekligen solvarmt.
Attack: Mycket solmoget med mint och mjölkchoklad. Det är lite trist men fylligt och gott. Tyckte det liknade en 2003a från Bordeaux jag provade för ett tag sedan faktiskt.
Mellansmak: Samma smaker men kanske lite mer Shiraz kryddighet och lite tanniner. Syran hade kunnat vara högre.
Eftersmak: Rätt lång med tydliga toner av mörk cholklad och torkad frukt.
Lite för solmoget för min smak men rätt trevligt. 89 poäng kan jag ge vinet.
Någon som provat?
Var på g att beställa och testa en i vintras men blev inte av. Då som nu ser jag att det är 2009 som ligger för beställning. Köpte du via SB?
Du sålde precis in till köp från min sida. Har tittat på den där flaskan, men har inte vågat slå till. Mycket bra smaknot dessutom!Chablis Grand Cru Les Preuses La Chablisienne 2004
Alldeles för dålig på att skriva här, (trots att jag verkligen uppskattar andras beskrivningar) men apropå att ta en för laget (från annan tråd) så drog jag korken på en av de här flaskorna. Jag vet att @Omar Khayyam och @Patrik Sellin inte direkt högtidligt lovordade den här Chablis:en men eftersom jag druckit några tidigare årgångar slog jag ändå till på några flaskor och hade 36 oplanerade timmar att dricka en av dem över helgen.
Jag gillar den skarpt!
Lätt grönaktig gul ton trots relativ ålder.
Mår otroligt bra av luft! Gav mitt tre timmar och fick väldig payoff! Tillbaka på flaska och en dag i kylen så visar vinet än mer att det bör få vila än många år, eller att det verkligen bär på hemligheter om man ger det förutsättningar!
Vårblommor, rapshonung, lätt rostade vita nötter (utan det tunna innerskalet) på näsan. Det fyller på med extremt dova citrustoner som nästan är mer är åt apelsinhållet, men pomelo är nog närmst. Fortsätter med lite ljusa äpplen, en svalkande havston och lätt, lätt salta stänk samt ett uns av syren. Väldigt inbjudande!
Smaken ger en väldigt välkomponerad och välbalanserad kompott! Vårblommor, nästan vit vårhonung från raps o vitklöver, härliga lätta citrustoner och de där vita nötkärnorna med feta toner som sprider sig i hela munhålan som avslutas med toner från vitt melonkött och samma syrentoner som man hittar i doften.
Satt som en smäck både till rimmad, lätt rökt och grillad lax - och till söndagsostronen.
Hamnar absolut högt hos mig när det gäller köpvärdhet - även om det naturligtvis inte är ett av de allra största vinerna för det här priset.
Men jag drar till på 93 pinnar om du behandlar vinet enligt ovan!
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/willi-schaefer-9114201Jag har nästan sökt ihjäl mig för att hitta en god riesling att inmundigas mest i sommar, men även senare. Finns det möjligen någon vänlig själ som kan barma sig över mig och ge en bra rekommendation?
Tyskt ska det vara och inte med en syra som kan göra hål i kinderna! Lite restsocker smakar bara mums. Någonting i stilen med feinherb och dylika. Alkoholhalt bör vara minst 10% och vinet ska ha en human prisbild, låt oss säga mellan 100+ till ca. 250 riksdaler.
Som ett exempel kan jag ge Dreissigacker Riesling Organic Trocken 2016. Det är precis i min smak! Det får gärna vara ett vin som innehåller även lite mer restsocker, men stålhård syra är inte min vän. Dock gillar jag viner med mineraliga toner och mycket petrol – både i doft och smak. En aning spritsighet funkar alldeles förträffligt.
Chablis Grand Cru Les Preuses La Chablisienne 2004
Mår otroligt bra av luft! Gav mitt tre timmar och fick väldig payoff! Tillbaka på flaska och en dag i kylen så visar vinet än mer att det bör få vila än ...
...Men jag drar till på 93 pinnar om du behandlar vinet enligt ovan!
Inga konstiga tillbehör förutom en juste karaff. Dekantera, vänta x antal timmar ( i detta fall tre ), drick och njut. Blir det något över så häll tillbaks på flaskan via en Ica basic tratt, in i kylen och så testar du dagen efter osv så länge du har nåt kvar i flaskanKul! Jag.har några av den som jag tänkte jämföra med årgång 2015 samma vin vid lämpligt tillfälle.
Nybörjarfråga; jag tolkar texten som att du luftade vinet i timmar, och sedan tillbaks i flaska.
Vad är gängse metod för det? Vanlig ståltratt från Ica basic? Eller finns det något skojigt överprisat tillbehör från franska inlandet som är superviktigt?
Tackar.Inga konstiga tillbehör förutom en juste karaff. Dekantera, vänta x antal timmar ( i detta fall tre ), drick och njut. Blir det något över så häll tillbaks på flaskan via en Ica basic tratt, in i kylen och så testar du dagen efter osv så länge du har nåt kvar i flaskan
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/calles-riesling-7215301Jag har nästan sökt ihjäl mig för att hitta en god riesling att inmundigas mest i sommar, men även senare. Finns det möjligen någon vänlig själ som kan barma sig över mig och ge en bra rekommendation?
Tyskt ska det vara och inte med en syra som kan göra hål i kinderna! Lite restsocker smakar bara mums. Någonting i stilen med feinherb och dylika. Alkoholhalt bör vara minst 10% och vinet ska ha en human prisbild, låt oss säga mellan 100+ till ca. 250 riksdaler.
Som ett exempel kan jag ge Dreissigacker Riesling Organic Trocken 2016. Det är precis i min smak! Det får gärna vara ett vin som innehåller även lite mer restsocker, men stålhård syra är inte min vän. Dock gillar jag viner med mineraliga toner och mycket petrol – både i doft och smak. En aning spritsighet funkar alldeles förträffligt.
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/wachenheimer-riesling-8191201Jag har nästan sökt ihjäl mig för att hitta en god riesling att inmundigas mest i sommar, men även senare. Finns det möjligen någon vänlig själ som kan barma sig över mig och ge en bra rekommendation?
Tyskt ska det vara och inte med en syra som kan göra hål i kinderna! Lite restsocker smakar bara mums. Någonting i stilen med feinherb och dylika. Alkoholhalt bör vara minst 10% och vinet ska ha en human prisbild, låt oss säga mellan 100+ till ca. 250 riksdaler.
Som ett exempel kan jag ge Dreissigacker Riesling Organic Trocken 2016. Det är precis i min smak! Det får gärna vara ett vin som innehåller även lite mer restsocker, men stålhård syra är inte min vän. Dock gillar jag viner med mineraliga toner och mycket petrol – både i doft och smak. En aning spritsighet funkar alldeles förträffligt.