Marcus Hansson
Medlem
Kör lite olika stilar, typ väldekanterad Barbaresco, nån lätt oxiderad Bardolino och en fruktig super-Toscana. Kan bli en ögonöppnare.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Min erfarenhet är att nästan alla som är en gnutta intresserade av att prova något nytt uppskattar ett riktigt bra vin när de får det.Verkar vara en riktig forumfavorit Övertygad om att jag skulle uppskatta den, men frågan är hur mina "amaronepersoner" skulle ta emot den.
Jo det är nog sant, ska nog inte "se ner" på någon utan snarare gå efter bra viner istället.Min erfarenhet är att nästan alla som är en gnutta intresserade av att prova något nytt uppskattar ett riktigt bra vin när de får det.
Haha Såg ju riktigt bra det där, känns som en stor variation vilket var vad jag letade efter, tack!Välj nedan tre viner så kommer du skänka dina vänner en rutinerad resa genom Italien. Trots att prislappen är modest så påvisar de sitt respektive områdes stil alldeles utmärkt. Uppskattar de inte dessa viner så rekommenderar jag att du hittar nya vänner.
G.D Vajra Barolo 229 kr
Barbi Brunello 279 kr
Collepiano 249 kr http://www.vingruppen.se/79670-750ml.aspx
Poggio al Tesoro Sondraia 2012:Jo det är nog sant, ska nog inte "se ner" på någon utan snarare gå efter bra viner istället.
Hm listan är numera:
Mja, inte enkelt det här inte.
- G.D Vajra Barolo eller någon Barbaresco, kanske Produttori del Barbaresco Barbaresco(?)
- La Porta di Vertine Chianti Classico Riserva 2010 eller Casanova di Neri Brunello 2011
- Le Volte 2014 (vill nog ha en super-toscanare, finns det någon mer i max 300 kronorsklassen?)
Går ju sådär att hålla budgeten märkte jag nu...
Donna Olimpia 1898 Millepassi Superiore 2008:By Jancis Robinson
JancisRobinson.com (2016-06-20)
(Poggio Al Tesoro, La Sondraia Superiore Bolgheri Red) The Cabernet Sauvignon is mostly from a single Via Bolgherese 3-ha vineyard at 56m elevation. 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 10% Cabernet Franc, RS 2.4 g/l, TA 5.9 g/l. Aged in 50% new barriques for 18 months. Extremely dark crimson. Some slightly green notes (from the Cabernet Franc?). Fresh and racy. Very competent. (Drink between 2016-2025) 16.5 points
Jag provade det själv för 1,5år sedan. Kraftigt och ganska publikfriande vin som utvecklades bra i glaset. Torde vara snäppet bättre idag.By Walter Speller
JancisRobinson.com (2014-09-16)
(Donna Olimpia 1898, Millepassi Superiore Bolgheri Red) Classy
nose of dusty cedar, leafy Cabernet cassis and plum with a hint of red bell
pepper. No signs of age. Sweeter than bordeaux, yet finely balanced and with
velvety tannins. (WS) (Drink between 2012-2018) 17+ points
Vad tror du mellan den och Sagrantino di Montefalco Collepiano 2010 som verkar ha fått bra betyg rent generellt? Om man ska ha något som står ut från en Barolo och Brunello.Donna Olimpia 1898 Millepassi Superiore 2008
Okej men tror jag nöjer mig med dessa viner:
= ca 790 kr med en efterfrågad budget på max 750 från min sida. Kunde ha gått betydligt sämre i detta forum
- G.D Vajra Barolo 2012, 229 kr
- Barbi Brunello 2010, 279 kr eller La porta di Vertine 2010, 285 kr, inte riktigt bestämt mig ännu.
- Donna Olimpia 1898 Millepassi Superiore 2008, 279 kr.
Tacksam för all hjälp!
Såpass... Får fundera hur jag göra.Collepiano är min överlägsna favorit av de vinerna som jag listade, klart högre klass än vad priset speglar.
Såpass... Får fundera hur jag göra.
Till en annan fråga; hur länge skall en vinerna dekanteras? Antar att Barolon vinner mest på tid i karaffen, hur är det med de Brunellon och t.ex. Collepianon?
För tre år sedan så lär det ha varit en helt annan årgång.Nu är det säkert en 3 år sedan jag drack varken Barolon eller Brunellon men skulle faktiskt säga att av dessa tre viner så är Barolon nog den som vinner minst på dekantering, någon timme räcker. Det är ingen stor komplex Barolo men ger en god bild av vad ett Barolovin är. Brunellon är nog den som behöver mest tid för att öppna upp sig, kan stå en 5-6h i karaffen utan problem om du har tiden.
Collepiano har jag mest druckit på restauranger (där brukar de vanligtvis ta runt 1000-lappen för det) utan nämnvärd dekantering men till fet ragu som vägt upp tanninerna så skulle höfta till med runt 2h.
Någon annan kanske tycker annorlunda? Är ju en del andra faktorer som kan spela in också, tex flaskvariation.
För tre år sedan så lär det ha varit en helt annan årgång.
Nu har jag inte provat nämnda Collepiano men Sagrantino är en druva som ger seriöst tanninrika, sträva viner. En ganska extrem druva som jag inte skulle välja till antipasti.