Nyårsmenyn håller på att planeras som bäst, och efter att ha hittat ett kul recept på hummer-cappuccino som förrätt funderar vi på att ha kaffe som tema.
Hummercappuccionon finns här: http://www.alltommat.se/recept/hummerca ... esan-1059/ och till det tänkte vi köra ekologiskt vitt, närmare bestämt 99766 Josmeyer Les Pierrets Riesling 2004 Frankrike Flaska 750 ml (288.00) 216:-
Kan det vara något? Konjak, cayenne och spansk peppar i receptet låter som man måste ha något som pallar trycket.
Till ankbröstet (ackompanjerat av råraka; http://www.falkner.se/kokbok/Ankbrostme ... ffesas.htm) är det följande sås:
Kaffesås
2 msk kalvfond
3 dl rött vin
1 dl grädde
1 msk socker
1 tsk japansk soja
2 cl espresso
1 msk smör
1 msk vetemjöl
salt, peppar
Vad kör man till det tror ni? Pinot Noir från nya världen, eller något franskt? Eller behöver vi tyngre saker?
Hummercappuccionon finns här: http://www.alltommat.se/recept/hummerca ... esan-1059/ och till det tänkte vi köra ekologiskt vitt, närmare bestämt 99766 Josmeyer Les Pierrets Riesling 2004 Frankrike Flaska 750 ml (288.00) 216:-
Kan det vara något? Konjak, cayenne och spansk peppar i receptet låter som man måste ha något som pallar trycket.
Till ankbröstet (ackompanjerat av råraka; http://www.falkner.se/kokbok/Ankbrostme ... ffesas.htm) är det följande sås:
Kaffesås
2 msk kalvfond
3 dl rött vin
1 dl grädde
1 msk socker
1 tsk japansk soja
2 cl espresso
1 msk smör
1 msk vetemjöl
salt, peppar
Vad kör man till det tror ni? Pinot Noir från nya världen, eller något franskt? Eller behöver vi tyngre saker?