Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
Åt på det anrika 'le Bistro du Sommelier' i Bordeaux i fredags och fick en stadig matförgiftning som tack för notan.
Borde ha anat oråd redan då vi kom in i restaurangen. Ful lokal, ful personal, skitiga och oputsade glas och dito bestick. Vi beställde maten och pekade på vinet varvid den överåriga servitören grymtade "sommelier". Den människan som gick under epitetet sommelier kom fram med flaskan, slet upp den med ett plopp och drämde ned den på bordet utan att smaka av den. Den utlovade grymma vinlistan var förvisso överkomligt prissatt, men bestod uteslutande av viner av mellanårgångar.
Anklevern gjorde mig och kollegan dödligt matförgiftade.
I allt, en skitupplevelse.
Den rekommenderas således inte.
Borde ha anat oråd redan då vi kom in i restaurangen. Ful lokal, ful personal, skitiga och oputsade glas och dito bestick. Vi beställde maten och pekade på vinet varvid den överåriga servitören grymtade "sommelier". Den människan som gick under epitetet sommelier kom fram med flaskan, slet upp den med ett plopp och drämde ned den på bordet utan att smaka av den. Den utlovade grymma vinlistan var förvisso överkomligt prissatt, men bestod uteslutande av viner av mellanårgångar.
Anklevern gjorde mig och kollegan dödligt matförgiftade.
I allt, en skitupplevelse.
Den rekommenderas således inte.