This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Min syn på Airfryer är att det är en liten och ganska snabb varmluftsugn. Så du vinner lite tid (uppvärmning) och du får en extra ugn. Vi använder vår flera gånger i månaden.Ny fråga:
Airfryer - är det en pryl som fyller en funktion i köket och varför? Någon som har en sådan?
Min syn på Airfryer är att det är en liten och ganska snabb varmluftsugn. Så du vinner lite tid (uppvärmning) och du får en extra ugn. Vi använder vår flera gånger i månaden.
Vad gör du varje dag med din Ninja Creami förutom glass?
Är också nyfiken på vad @Vingubben använder Ninja Creami till varje dag?
Vi har en son, som fyller år snart, och tänkte köpa en till honom som present.
Han älskar glass men det kan ju vara roligt om den går att använda till annat också.
Våra barn som tränar rätt mycket äter numera sina proteindrinkar som ”glass”. Vi kör också mycket ren frukt som glass. Melon, clementiner, apelsin mm. Häromdagen körde vi apelsin spetsad med apelsinlikör. Mycket gott. Min fru var mycket skeptisk när jag släpade hem ytterligare en köksmaskin men nu är hon frälst. Det tar ett par körningar för att få till det. Ofta blir det lite torrt efter första körningen så man får späda med lite vatten, men när man lärt sig är det suveränt. Vi har givetvis gjort vanlig glass med grädde också och den blir också bra, men grejen är att göra ”glass” av vad i stort sett som helst.Vad gör du varje dag med din Ninja Creami förutom glass?
Jag var skeptisk själv, men har blivit positivt överraskad. Det är typ en liten varmluftsugn på steroider. Vi använder den varje vecka.Ny fråga:
Airfryer - är det en pryl som fyller en funktion i köket och varför? Någon som har en sådan?
Philips själva skriver "Njut av nyttigare friterad mat som är krispig på utsidan och mör på insidan med upp till 90 % mindre fett. Philips Airfryer XXL använder varmluft (i stället för olja) för att fritera maten". Om det är så att "Potatis blir inte friterad utan det blir som klyftpotatis i ugn" som du skriver ... känner sig folk inte lurade? Eller vad är egentligen definitionen på friterad ???Instämmer! Många tror att det är en fritös men det är en ganska liten varmluftsugn.
Potatis blir inte friterad utan det blir som klyftpotatis i ugn.
Vi kör alltid pommesen i airfryern. De blir förbaskat bra. Betydligt bättre än i ugnen och de känns friterade, men som andra redan påpekat det är enbart en varmluftsugn i miniformat och ingen fritös. Andra fördelar är, som också redan påpekats, att tillagningstiden förkortas. Kött som kyckling blir också saftigare i en airfryer. Men sen är det ju det här med disken...Philips själva skriver "Njut av nyttigare friterad mat som är krispig på utsidan och mör på insidan med upp till 90 % mindre fett. Philips Airfryer XXL använder varmluft (i stället för olja) för att fritera maten". Om det är så att "Potatis blir inte friterad utan det blir som klyftpotatis i ugn" som du skriver ... känner sig folk inte lurade? Eller vad är egentligen definitionen på friterad ???
Philips säger ju inte att det är en fritös. Däremot säger Philips att de friterar maten med varmluft ("Philips Airfryer XXL använder varmluft (i stället för olja) för att fritera maten"). Men ingen av er ovan verkar tycka att maten friterasVi kör alltid pommesen i airfryern. De blir förbaskat bra. Betydligt bättre än i ugnen och de känns friterade, men som andra redan påpekat det är enbart en varmluftsugn i miniformat och ingen fritös.
Dålig översättare troligen.Philips säger ju inte att det är en fritös. Däremot säger Philips att de friterar maten med varmluft ("Philips Airfryer XXL använder varmluft (i stället för olja) för att fritera maten"). Men ingen av er ovan verkar tycka att maten friteras
Aha, tack!! Det låter ju som en trolig förklaring! (Frying pan är ju stekpanna på svenska). Nej jag är absolut inte ute efter friterad mat, försöker bara förstå när en airfryer är bra att ha! Känns genast som att den blev mer attraktiv!!!Dålig översättare troligen.
Vi svenskar är inte alltid så bra på engelska som vi tror.
Pommes frites heter french fries på amerikansk engelska men ”to fry” är att steka.
Så airfryer bör översättas med ”luftstekare” och inte ”luftfritös”, som man ofta ser. Om det är friterad mat du är ute efter så är en airfryer inte rätt maskin.
Vi kör aldrig färdigköpt djupfryst pommes frites men väldigt ofta klyftpotatis eller sötpotatis à la Julienne. Fast potatis som Amandine tycker jag blir bäst.
Jag har ju ingen konditori-sten-ugn hemma när jag bakar bröd. Men däremot är en Airfryer väldigt bra bröd ugn. Luften lixom koncentreras så det blir en välidgt varm och effektivt använd värmeyta...typ.Philips själva skriver "Njut av nyttigare friterad mat som är krispig på utsidan och mör på insidan med upp till 90 % mindre fett. Philips Airfryer XXL använder varmluft (i stället för olja) för att fritera maten". Om det är så att "Potatis blir inte friterad utan det blir som klyftpotatis i ugn" som du skriver ... känner sig folk inte lurade? Eller vad är egentligen definitionen på friterad ???
Vaf... jag som avskrivit nyttan av en Airfrier (även i ett fåmanshushåll) när man har varmluftsugn men om du som har yrkeskompetens tycker den fyller en funktion börjar jag vacklaJag har ju ingen konditori-sten-ugn hemma när jag bakar bröd. Men däremot är en Airfryer väldigt bra bröd ugn. Luften lixom koncentreras så det blir en välidgt varm och effektivt använd värmeyta...typ.
Så jag tycker allt ifrån surdegsbröd till tartlette och croissant vinner på att köras i airfryer
Du har ju oxå yrkeskompetens !Vaf... jag som avskrivit nyttan av en Airfrier (även i ett fåmanshushåll) när man har varmluftsugn men om du som har yrkeskompetens tycker den fyller en funktion börjar jag vackla
Små King Edward. Airfryer 40 minuter 160 grader. Anbefalles.Ny fråga:
Airfryer - är det en pryl som fyller en funktion i köket och varför? Någon som har en sådan?
Jag kör ett Skeppshult våffeljärn i gjutjärn. Funkar på induktionshäll och det funkar över öppen eld. Du måste vända det själv men det sitter efter några gånger. Blir supergoda våfflor (över öppen eld blir det en lätt ton av kolbulle). Sen har jag också ett OBHNordica när jag är lat men det är inget jag rekommenderar.Experter, vilket våffeljärn rekommenderas?