Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
Eller snarare köttlördag blev det, men eftersom det är måndag idag och jag på twitter läste att det var ett stort upprop för köttfri dag så täkte jag – vi kör liksom.
Var förbi Hötorgshallen i fredags, ett av mina favoritställen i Stockholms matvärld. Jag promenerade förbi Halalslaktaren La Gazelle, där jag brukar handla små lammlägg och annat smått och gått när andan faller på, och såg att de hade riktigt fin porterhouse inne. Torr och fin, stor kappa med gult och fint fett.
Jag bad om 500g, han skar upp en skiva på 960g och vem är jag att klaga. Oavsett vilket, den kostade peanuts, 295 spänn kilot. Jämför med vilket skitkött som helst på ica eller coop.
Bryntes på i panna på hög temp, sen sänktes temperaturen och massor med smör, vitlök och färsk timjan tillsattes. Sen östes köttbiten med smöret till innertempen blev 40 grader, sen fick den vila.
Till det en god, smarrig sås med chili och koriander, det var en ren improviserad gucka. Smörstekt sparris och sockerärtor och rostade rotsaker. Avslutade med att hälla en skvätt rödvin i smöret och ge det ett snabbt uppkok så det blev en form av vinägrett.
Till allt sörplades en flaska pomerol.
Mycket gott!
Var förbi Hötorgshallen i fredags, ett av mina favoritställen i Stockholms matvärld. Jag promenerade förbi Halalslaktaren La Gazelle, där jag brukar handla små lammlägg och annat smått och gått när andan faller på, och såg att de hade riktigt fin porterhouse inne. Torr och fin, stor kappa med gult och fint fett.
Jag bad om 500g, han skar upp en skiva på 960g och vem är jag att klaga. Oavsett vilket, den kostade peanuts, 295 spänn kilot. Jämför med vilket skitkött som helst på ica eller coop.
Bryntes på i panna på hög temp, sen sänktes temperaturen och massor med smör, vitlök och färsk timjan tillsattes. Sen östes köttbiten med smöret till innertempen blev 40 grader, sen fick den vila.
Till det en god, smarrig sås med chili och koriander, det var en ren improviserad gucka. Smörstekt sparris och sockerärtor och rostade rotsaker. Avslutade med att hälla en skvätt rödvin i smöret och ge det ett snabbt uppkok så det blev en form av vinägrett.
Till allt sörplades en flaska pomerol.
Mycket gott!