Blir det inte lite paradoxalt att ifrågasätta utbildning och kunskap inom vin, när normen i de flesta övriga ämnen tycks vara att bli så välutbildad som möjligt? Jag tänker på alla högskolor och civilingenjörer, specialister inom somliga yrkesområden där det är en merit att ha tillbringat så många timmar som möjligt i skolbänken? Ingen skulle ju ifrågasätta en läkare som verkligen gett sig den på att förstå ALLT som har med hjärnan att göra.
Jag är definitivt på den sidan att kunskap är den riktiga nyckeln till att förstå vin och uppskatta det, samtidigt som man också kan ge uttryck för det. Visst är det också en dryck i sin fysiska form och kan således vara relativt obetydlig i en del situationer, men å andra sidan kan man säga samma sak om mat, bilar, båtar, sport eller vad man nu vill ägna sig åt.
Bättre att demokratisera så ingen har fel och kan känna sig förfördelad.
Det här sammanfattar det hela rätt bra; om ingen har fel så är ingen kränkt, ergo vi är alla glada.