Yeeeeeeeeeeeeeeesssssssssss!!!!!Nooooooooooooooooooooooooo!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Yeeeeeeeeeeeeeeesssssssssss!!!!!Nooooooooooooooooooooooooo!
Det är faktiskt kul att jobba, det säger jag inget om. Rekommenderar alla att jobba restaurang, man lär sig mycket om sig själv och mycket om andra.Eftersom jag inte tillhör internet-generationen utan snarare internet+ så blev jag tvungen att googla FML. Första förslaget var "Fix My Lighthouse" men det kändes inte riktigt begripligt. Sedan hittade jag andra mer troliga förklaringar och då tror jag att jag förstod
Men bara så du vet @Jimmy Forsman , jag skulle gladeligen byta mitt statstjänstemannajobb mot din plats bakom bardisken
Tur – eller skickligt snarare – att omdömet blev "utmärkt"!På begäran (förlåt @Jimmy Forsman )
Mölstad löper hela linan ut från att 2013 "Personligen drar jag mig mot oekat eller åtminstone ekat med känsla"
till att nu "ett bra vin skall smaka druva - inget annat".
http://www.svd.se/hellre-elegans-an-eksmak-till-varje-pris
http://www.svd.se/ett-bra-vin-ska-smaka-druva--inget-annat
Lite märklig utveckling tycker jag med tanke på att ekbehandlingen blivit mer och mer balanserad även i unga viner. Oekade eller svagt ekade viner finns det gott om numera. Lika tråkigt som det skulle vara om alla viner vore ekade är det om eken försvann från alla viner.
Som tur är bestämmer inte Mölstad att Tawny Port skall lagras på tank...
Gammal gubbe skrev:Det vi dricker är alltså en alkoholdryck baserad på jäst och sötma samt smakämnen och vatten från druvan. Är det inte så det ska vara?
På detta sätt har människan gjort vin sedan den första druvsaften jästes för tusentals år sedan. Och ända fram till medeltiden var det inget snack om något annat.
Har han ingen tanke på konsekvens och vad han har skrivit tidigareMölstad har uppenbarligen bytt smak sedan en månad tillbaka.
http://www.svd.se/bade-rott-och-vitt-ar-ratt-till-augustimaten
Jösses!Mölstad har uppenbarligen bytt smak sedan en månad tillbaka.
http://www.svd.se/bade-rott-och-vitt-ar-ratt-till-augustimaten
Jo, det är nog gratisvinerna som spökar.Eller så har han bred smak... Eller ett par nya lådor från nån leverantör
Öhh.... Kronstam har alltså plötsligt år 2016 upptäckt att Rheinhessen (som står för en fjärdedel av Tysklands vingårdsareal) har blivit bra? Så han har till i år alltså lyckats missa sådana producenter som Keller (som inom parantes producerar Tysklands med bred marginal dyraste torra vita vin, G-Max), Wittmann, Gunderloch, Battenfeld-Spanier, Kühling-Gillot, Wagner Stempel?För några veckor sedan var jag i Wiesbaden för årets premiär av Tysklands toppviner och hann under två dagar testa nära 300 unga, syradrivna riesling- och silvanerviner, en maratonprövning som bokstavligt talat gör munhålan skinnflådd. Icke desto mindre är det en mycket spännande upplevelse, särskilt när vinerna är så goda som detta vinår. [Det är 2015 som åsyftas.]
Den stora överraskningen var att flera vinproducenter i Rheinhessen överpresterar på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Här satsade många förr mer på kvantitet, med sunkig liebfraumilch i spetsen, än kvalitet. Men tiden har gått i motsatt riktning och ambitionen hos en yngre generation vinmakare har gjort underverk på flera håll.
I slutändan krävs det en ”systemförändring”, som Martin Horwitz beskriver det. Och att vi konsumenter är villiga att betala mer för våra viner.
– Global handel bygger på billig arbetskraft, och så länge vi gör det går vi rakt mot fattigdomsbekämpningen. Och det skapar en grogrund för korruption som förstör tilliten i samhället. Vi priviligierade människor här hemma måste inse att handla billigt alltid medför en merkostnad för miljön och människorna bakom produkten, säger han, och fortsätter:
– Det går hela vägen tillbaka till Systembolagets offertförfrågningar, med specifikationer på vad vinerna får kosta.
CSR och hållbar utveckling i gruppen
Vi definierar CSR (Corporate Social Responsibillity) som hållbar utveckling. Dvs att vi arbetar aktivt med att ta ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar för alla delar av vår verksamhet. Vi verkar i en tid där globaliserad handel är med och belastar miljön och där mänskliga rättigheter måste främjas.
Vår uppfattning är den att det inte längre räcker att engagera sig i enskilda punktinsatser, utan att CSR-arbetet kräver att alla delar av organisationen är med och bidrar. CSR är idag en integrerad del av vår verksamhetsutveckling. Här följer en kortfattad beskrivning av hur vårt dagliga csr-engagemang är organiserat.
- Fortsatt tillväxt. I hjärtat av vår verksamhet ligger en växande, förutsägbar och hållbar afffärsverksamhet. Utan tillväxt får vi svårt att investera i och utveckla vårt csr-arbete. Vårt mål är tillväxt med socialt och miljömässigt ansvar.
- Socialt ansvar. Som leverantör till Systembolaget är vi skyldiga att kommunicera och följa BSCI Code of Conduct, det innebär att vi kontinuerligt arbetar med våra leverantörer i sk riskländer m a p mänskliga rättigheter. Våra producenter genomgår om tillämpligt en extern tredjeparts revision för att säkerställa mänskliga rättigheter och en trygg arbetsmiljö. Som ledande aktör på den Svenska marknaden har vi också ett samhällsansvar för att främja en ansvarsfull alkoholkonsumption.
- Miljömässigt ansvar. Vi är miljödiplomerade enl. Svensk Miljöbas sedan 2012 och vår verksamhet revideras årligen av en extern revisor. Vi har identifierat våra betydande miljöaspekter och arbetar aktivt med att ständigt förbättra vår miljöprestanda. Vår ambition är också att öka antalet ekologiska produkter i vårt sortiment.
Medialt kan man säkert nå ut med breda budskap av typen "bojkotta sydafrikanska viner" om man propagerar ihärdigt. Men konsekvensen av detta lär i så fall bli att inköpen flyttar till andra Nya världen-länder med liknande vinstil. Budskap av typen "bojkotta producent X i Sydafrika just den här veckan/månaden" följt av "köp åter vinerna från X" lär vara lite svårare att nå ut med på ett effektivt sätt. De flesta konsumenter lär inte studera den veckoaktuella bojkottlistan för respektive produktkategori varje gång de köper ett livsmedel.Dessutom uppmanar facket svenska konsumenter att bojkotta vinet fram till dess att strejken är avslutad.
– Vi vill skicka ett kraftfullt budskap: köp inte blodsvinet från Robertson under strejken. Drick inte det vinet. För varje klunk du tar, stöttar du slavliknande arbetsförhållanden och brott mot mänskliga rättigheter, sade Karel Swart, vice generalsekreterare på facket CSAAWU.
Kalla mig en obotlig marknadsliberal, men det global handel bygger på är snarast komparativa fördelar, där låga löner bara är ett exempel. Sydafrikas komparativa fördelar i vinsammanhang, jämfört med ett genomsnittsland i världen, torde vara 1) klimat som lämpar sig för att få vindruvor att mogna, 2) bra tillgång på mer eller mindre rimligt prissat jordbruksmark och 3) låga löner för lantarbetare samt numera 4) en etablerad infrastruktur för vinproduktion och vinexport. Även om lönerna i t.ex. Finland var hälften av de i Sydafrika skulle det knappast bli så mycket vinexport från Finland, ej heller någon aktningsvärd banan- eller kaffeproduktion.Global handel bygger på billig arbetskraft
Men tänk på folkhälsan. Hade de inte tipsat om de bästa vinerna hade kanske folk handlat viner med TILLSATSER och det vet vi ju alla hur dåligt det är för hälsan!Aftonbladet körde förresten med en stor löpsedel på "Systemets BÄSTA viner under 90 kr!" idag... Det ni!
Vilket inte betyder att det är bra viner, bara att de är de bästa av de värstaAftonbladet körde förresten med en stor löpsedel på "Systemets BÄSTA viner under 90 kr!" idag... Det ni!
Sent ska syndaren vakna... Kanske någon annan som också missat? Fortfarande lika aktuellt tyvärr...SV: Kommentarer till krönikor [i olika medier]
Heja Miguel! F-n vad bra!
http://vinbanken.se/2012/09/10/vinpopul ... ttackerar/