Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Konsten att laga Pekinganka

Mattias Schyberg

Administratör
Dags att tranchera. Möjligtvis på gränsen till för mörk fast skinnet smakade bara gudomligt, inte bränt.

Visa bifogad bild 6671

Pannkakorna gjordes enligt artikeln/receptet som @Innertällmo Bryggeri länkade till. Mycket bra sätt att få tunna, tortillaliknande pannkakor.

Visa bifogad bild 6672

Allt serverades med gurka, salladslök och plommonsåsen som @Vino fino beskrev. Fast jag hade lite ingefära i också.

Visa bifogad bild 6673

Kanske inte så vackert men en otroligt god måltid! Fett härligt ankkött, superkrispigt och kryddigt skinn, fruktig, syrlig och kryddig plommonsås, grönsaker som fräschar upp samt lövtunna frasiga och lätt sega pannkakor. En Bollinger SC som köptes för 3-4 år sedan var perfekt till! Helnöjd! En del pill, förberedelse och väntan men helt klart värt det. När jag var mätt åt jag nog lika mycket till efteråt då det inte går att sluta äta.
Applåder och fanfarer! Det kurrar bra här hemma i soffan. Har hemgjord pizza på gång. Inte lika läckert. :(
 
Toppen