Jag har sökt lite, men inte hittat någon tråd som går till botten med vin till kräftor. Jag dricker gärna öl och snaps till, men är sugen på vin, ju.
Kokta på svenskt vis verkar det inte helt uppenbart vad som passar med den salta och dillstarka lagen. Jag brukar koka in lite stjärnanis också.
Jag tänker på Riesling, som jag gillar. Från kallskrubben uppenbarar sig 2008 Cuvée Fréderic Émile, 2009 J. J. Prüm Graacher Himmelreich Spätlese och 2015 Busch Marienburger Kabinett som alternativ.
Har ni erfarenheter av bra kräftvin? Allt mottages med tacksamhet.
Kokta på svenskt vis verkar det inte helt uppenbart vad som passar med den salta och dillstarka lagen. Jag brukar koka in lite stjärnanis också.
Jag tänker på Riesling, som jag gillar. Från kallskrubben uppenbarar sig 2008 Cuvée Fréderic Émile, 2009 J. J. Prüm Graacher Himmelreich Spätlese och 2015 Busch Marienburger Kabinett som alternativ.
Har ni erfarenheter av bra kräftvin? Allt mottages med tacksamhet.