CH
Medlem
SV: Lagra champagne i vinkyl?
Aha, du har köpt Ace of Spades.
Per Stade skrev:Och vem vill vara diskret?
Aha, du har köpt Ace of Spades.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Per Stade skrev:Och vem vill vara diskret?
Per Stade skrev:Bra idé, köper den!
Och vem vill vara diskret?
shorepower skrev:Elvis la ju ner otroligt med tid på att välja vinkyl så han är väl en bra källa.
Du har också att alltid 1cru här på forumet som nog kan sälja på dig en vinkyl eller två.
Tyvärr enda tips jag kan komma med.
Elvis skrev:Eftersom min skulle installeras i ett befintligt kök var jag lite begränsad. Jag behövde hitta en med 60 cm djup och det var inte lätt. Hittade till slut en Electrolux ERW33900X som är snygg och bra men den rymmer inte särskilt mycket. Antar att vinkylar behöver 70 cm djup för att bli lättstuvade. Jag är ändå nöjd men det låter som om du är ute efter något annat.
Jag tycker att du ska slinka in hos 1cru på Nybrogatan. De säljer bland annat Dometic och jag håller med om att de är fula, men Helen som jobbar där kan mycket om vinkylar i största allmänhet.
Andreas skrev:Har den största dometic, 1 zon... 180 bordeaux tror jag den ska svälja.
Får max in 70-80 champagne om de ska ligga bra på hyllorna, dessutom blir den väldigt ojämn i temp om man fyller den.
Det verkar som om cirkulationen störs om man maxar skåpet,
samt att tempsensorerna sitter mitt i skåpet och lägger man flaskor för nära så vill den av nån anledning trycka ut mer kyla.
Har haft 8 grader i botten och 13 i toppen av skåpet när det är fullt.
Per Stade skrev:Dometic kylskåp drar ungefär 3 gånger så mycket el som
ett modernt kompressordrivet skåp.
CH skrev:Jag köpte min vinkyl (VKG571) från Ajo Kylindustri AB i Varberg och betalade knappt 8000:- har jag för mig. Den funkar helt ok och jag tycker inte att den låter speciellt mycket (36db enligt uppgift från tillverkaren) men tyvärr har den samma problematik som Andreas har med sitt Dometic. Fyller man den med flaskor så blir det dessvärre ojämn temperatur i den. Har inte gjort någon specifika mättningar men uppskattar skillnaderna till 2-4 grader beroende på omgivande temperatur.
Ett annat problem är det som tidigare nämnts nämligen att hyllorna är gjorda för bordeauxflaskor och inte champagne.
Om man som i ditt fall ska ha 2-3st så är det nog snarare ett stor vinskåp eller rum i rummet som är att föredra. Kolla över Vintage Keeping och Norcool utbud för lite inspiration.
Helen är väl vår expert på vinkylar. Det finns många teorier kring det där, Normalt håller ju en vinkly runt 11-12 grader och en kompressor behöver inte jobba lika mycket, dvs mindre ivibrationer. För långtidslagring är nog en kompressorfri teknik bättre ändå men som sagt finns mycket åsikter. Har för mig att det finns ett antal trådar på ämnetRhino69 skrev:Hej alla, ny här
Fråga om kompressordrivna skåp kontra tex Dometics kompressorfria teknik, trodde inte vibrationer var bar för vinet(s utseende)?
Gäller detta ej Champagne?
vänligen