Rasmus Åkesson
Medlem
Det finns en ca 30st flaskor av 2015 innan de går över till 2016
Art : nr 71964
www.systembolaget.se
FAKTA OM VINET DRUVOR:
50 % Corvina, 45% Corvinone, 5% Rondinella.
TILLVERKNING:
Vingården på 15 hektar ligger, i kommunen Negrar di Valpolicella i den östra delen av Valpolicella Classico, 250-460 meter över havet. Jorden är huvudsakligen vulkanisk, basaltisk och lite lerig. Vinstockarna har en ålder på 40 till 50 år. Odlingssystem, Pergola Veronese med 3500 vinstockar per hektar. 50% av druvorna skördas och vinifieras den första veckan i oktober. Jäsning sker vid rumstemperatur i 15 dagar. I december vinifieras de andra 50% efter 3 månaders torkningsprocess. När fermentationen av de torkade druvorna påbörjas tillsätts Valpolicella som produceras i oktober för att uppnå en rätt
balans mellan de två delarna.
LAGRING:
32 månader i 700 L franska och Slavonska ekfat och slutlingen ytterligare 10 månader i ett enda 75 HL ekfat och 6 månader på flaska.
FÄRG:
Klart rubinrött.
PASSAR TILL:
Rött kött, biff, och vilt. Mellanlagrad och mogen ost. Står upp bra på egen hand! Serveras vid 18°C.
ALKOHOLHALT: 15 % RESTSOCKER: 4,6 g/l SYRA: 5,79 g/l
Art : nr 71964
Bussola Superiore TB, 2015
www.systembolaget.se
FAKTA OM VINET DRUVOR:
50 % Corvina, 45% Corvinone, 5% Rondinella.
TILLVERKNING:
Vingården på 15 hektar ligger, i kommunen Negrar di Valpolicella i den östra delen av Valpolicella Classico, 250-460 meter över havet. Jorden är huvudsakligen vulkanisk, basaltisk och lite lerig. Vinstockarna har en ålder på 40 till 50 år. Odlingssystem, Pergola Veronese med 3500 vinstockar per hektar. 50% av druvorna skördas och vinifieras den första veckan i oktober. Jäsning sker vid rumstemperatur i 15 dagar. I december vinifieras de andra 50% efter 3 månaders torkningsprocess. När fermentationen av de torkade druvorna påbörjas tillsätts Valpolicella som produceras i oktober för att uppnå en rätt
balans mellan de två delarna.
LAGRING:
32 månader i 700 L franska och Slavonska ekfat och slutlingen ytterligare 10 månader i ett enda 75 HL ekfat och 6 månader på flaska.
FÄRG:
Klart rubinrött.
PASSAR TILL:
Rött kött, biff, och vilt. Mellanlagrad och mogen ost. Står upp bra på egen hand! Serveras vid 18°C.
ALKOHOLHALT: 15 % RESTSOCKER: 4,6 g/l SYRA: 5,79 g/l