This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!
Testade med några timmar kvar av månaden detta med tre andra entusiastiska vinnybörjare. Eftersom vi inte kan något, och därför har svårt att säga om ett vin är syrligt, sött, etc utan att ha något att jämföra med öppnade jag en Masi Campofiorin som jag hittade i skåpet (troligen någon presentflaska eftersom jag inte har något minne av att ha köpt den). Vi testade därefter vinerna blint. Sammanslagning av noter för CdM/jämförelse med Masin:
Viktigast: Vi tyckte alla vinet var gott. Alla tyckte dessutom att det var betydligt godare än Masin (Kan lite generad erkänna att alla kände sig lättade av att ha föredragit det dyrare vinet...)
Båda vinerna var relativt söta: CdM mer mogen sötma som russin/bigarråer, Masi snarare lite syrligare sötma som av lite omogna jordgubbar. CdM kändes mer i balans än Masi, som kändes för syrlig och platt. Det kastades även ut ord som lakrits/anis, choklad, rök, vanilj, kryddor. Alkoholen tydligt mer påträngande i CdM, vilket gjorde att vi alla gissade rätt på vilket vin som var i vilket glas. Ingen kunde identifiera någon alkohol på doften (hur fasen man nu gör det) men absolut i halsen.
Mer än så kunde vi inte resonera om vinerna, och båda flaskorna tömdes under kvällen. Vi läste också med stor behållning alla kommentarer och jublade triumfatoriskt när vi prickade in samma sak som någon redan skrivit.
Kul att vara med, ser fram emot februaris vin från Burgarien!
Testade med några timmar kvar av månaden detta med tre andra entusiastiska vinnybörjare. Eftersom vi inte kan något, och därför har svårt att säga om ett vin är syrligt, sött, etc utan att ha något att jämföra med öppnade jag en Masi Campofiorin som jag hittade i skåpet (troligen någon presentflaska eftersom jag inte har något minne av att ha köpt den). Vi testade därefter vinerna blint. Sammanslagning av noter för CdM/jämförelse med Masin:
Viktigast: Vi tyckte alla vinet var gott. Alla tyckte dessutom att det var betydligt godare än Masin (Kan lite generad erkänna att alla kände sig lättade av att ha föredragit det dyrare vinet...)
Båda vinerna var relativt söta: CdM mer mogen sötma som russin/bigarråer, Masi snarare lite syrligare sötma som av lite omogna jordgubbar. CdM kändes mer i balans än Masi, som kändes för syrlig och platt. Det kastades även ut ord som lakrits/anis, choklad, rök, vanilj, kryddor. Alkoholen tydligt mer påträngande i CdM, vilket gjorde att vi alla gissade rätt på vilket vin som var i vilket glas. Ingen kunde identifiera någon alkohol på doften (hur fasen man nu gör det) men absolut i halsen.
Mer än så kunde vi inte resonera om vinerna, och båda flaskorna tömdes under kvällen. Vi läste också med stor behållning alla kommentarer och jublade triumfatoriskt när vi prickade in samma sak som någon redan skrivit.
Kul att vara med, ser fram emot februaris vin från Burgarien!