David Nilsson
Medlem
Vad trevlig at få ta över stafettpinnen, tack @buteljen!
Jag tänker mig att ett torrt krispigt vitt skulle vara på sin plats nu när (förhoppningsvis) sommaren är på ingång.
Valet har fallit på en Chablis från en producent som det varit tyst om här på forumet, Domaine Seguinot-Bordet. När jag befann mig i Chablis sommaren 2017 var detta en av producenterna jag besökte. Ett mycket trevligt besök för övrigt, vilket i min mening alltid höjer vinupplevelsen omedvetet när man kommer hem.
Seguinot Bordet håller till i Maligny, 8km utanför byn Chablis. En relativt liten/medelstor producent (16HA) med gamla familjerötter i byn som sträcker sig bak till slutet på 1500-talet. De producerar en Petit Chablis, två Chablis, två 1er Cru (Fourchaume och Vaillons) samt en Grand Cru (Vaudesir). Det svenska utbudet på bolaget består av två Chablis samt 1er Cru Fourchaume. Mitt val har fallit på Fourchaume för 358 kr. https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/chablis-premier-cru-fourchaume-7139601 (Jag har kollat med importören, den finns 80 flaskor i saldot).
Årgången är 2018, vilken jag personligen bara hunnit prova en flaska av vit Bgn från. Vad jag läst mig till är den trots värmen en mycket bra årgång, inte bara på den röda sidan även om de röda sticker ut än mer.
En intressant detalj med Seguinot Bordet’s viner är att ståltankarna ligger ner, vilket de menar ska maximera vinets kontakt med jästfällningen under lagring och malolaktisk jäsning.
Övrig info:
Solexponering: Syd – Sydöst
Jordmån: Kimmeridge limestone
Ålder vinrankor: 45-60 år
Lagring: 100% ståltank
Årlig produktion: 17.000 flaskor
/David
PS. @Mattias Schyberg eller någon annan med behörighet får gärna styra upp röstningsfunktionen. Tack på förhand.
Jag tänker mig att ett torrt krispigt vitt skulle vara på sin plats nu när (förhoppningsvis) sommaren är på ingång.
Valet har fallit på en Chablis från en producent som det varit tyst om här på forumet, Domaine Seguinot-Bordet. När jag befann mig i Chablis sommaren 2017 var detta en av producenterna jag besökte. Ett mycket trevligt besök för övrigt, vilket i min mening alltid höjer vinupplevelsen omedvetet när man kommer hem.
Seguinot Bordet håller till i Maligny, 8km utanför byn Chablis. En relativt liten/medelstor producent (16HA) med gamla familjerötter i byn som sträcker sig bak till slutet på 1500-talet. De producerar en Petit Chablis, två Chablis, två 1er Cru (Fourchaume och Vaillons) samt en Grand Cru (Vaudesir). Det svenska utbudet på bolaget består av två Chablis samt 1er Cru Fourchaume. Mitt val har fallit på Fourchaume för 358 kr. https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/chablis-premier-cru-fourchaume-7139601 (Jag har kollat med importören, den finns 80 flaskor i saldot).
Årgången är 2018, vilken jag personligen bara hunnit prova en flaska av vit Bgn från. Vad jag läst mig till är den trots värmen en mycket bra årgång, inte bara på den röda sidan även om de röda sticker ut än mer.
En intressant detalj med Seguinot Bordet’s viner är att ståltankarna ligger ner, vilket de menar ska maximera vinets kontakt med jästfällningen under lagring och malolaktisk jäsning.
Övrig info:
Solexponering: Syd – Sydöst
Jordmån: Kimmeridge limestone
Ålder vinrankor: 45-60 år
Lagring: 100% ståltank
Årlig produktion: 17.000 flaskor
/David
PS. @Mattias Schyberg eller någon annan med behörighet får gärna styra upp röstningsfunktionen. Tack på förhand.