Dags för chablis och det är inget som jag dricker om jag inte får det som del av en vinmeny på restaurang. Drack vinet vid 2 tillfällen för dryga 2 veckor sedan och tar det jag kommer ihåg från minnet. Dag 1, 25 grader celsius, sitter i gassande sol vid 4 tiden på eftermiddagen. Sitter tillsammans med grannarna och häller upp ett glas av chablin till mig och till grannfrun. Fantastiskt trevligt, kall chablis i ordentlig värme och sittandes mitt i solen, upplevelsen och tankar just då nära 100 poäng. Hittar melon, inslag av frisk tropisk frukt, lite citrus. Dag 2 tar jag och tar och dricker upp de sista 15 cl som finns kvar i flaskan, sittandes inomhus och då slår det mig varför jag inte dricker så mycket vitt vin. Hittar fortfarande melon, frisk tropisk frukt, citrus, men nu med en viss bitterhet i eftersmaken. Vinet känns väldigt lätt. Sammanfattningsvis så får vinet rent kvalitetsmässigt 89 poäng. Upplevelsen av kall chablis i ordentlig värme får 95 poäng.