Omar Khayyam
Medlem
debut för mig att delta i denna hedervärda forum-aktivitet, och ett mycket spännande val till Valborg - eftersom jag körde bil så valde jag mycket passande att inte ta med min allra finaste vinare till broderns nybyggda hus och stor familjemiddag (brodern fick i och för sig en Brunello från 2010 och ett löfte att hjälpa till bygga vinkällare för att den skulle ha någonstans att vila närmaste åren) utan i stället månadens vin! Alla i familjen fick gissa blint och det närmaste någon kom var Belgien.
Direkt vid öppnande pyser det ut en massa grova pappersmassa-estrar av vanillin och marsansås. Är vinet ens drickbart är min första fråga?
Det lägger sig emellertid rätt snabbt och sen är det faktiskt inte så pjåkigt det som man kan sniffa i glaset. En massa aromatiska bär: det känns som ett riktigt vin. Jag börjar fundera på poäng i skalan 80 eller till och med någon pinne till. Wow! Har klimatomställningar gått så här snabbt? Varför minns jag inte den fyra månader långa tryckande värmeböljan från mitt barndoms Öland? Dags att köpa sommarstuga! På grund av diverse sociala aktiviteter får vinet sen stå ett tag med korken tillbakatryckt i flaskan, temperaturen under kontroll hela vägen.
I munnen: söt frukt, verkar ok, jamen detta är ju inte så dåligt! Svenskt vin! Hinner jag tänka, men sen kommer en kraftig metallisk eftersmak, en obalanserad alkoholspetsighet och rätt hårda tanniner. Helheten känns inte längre så kul och min begynnande eufori kommer av sig. Det stannar mest som en kuriosa. I valet mellan det allra billigaste plonk från yellow tail skulle jag nog välja detta och kanske inte bara av ren och skär nationalism, men jag kommer nog aldrig att köpa igen. Det stannar på 78, flera steg över den flaska Mollydooker the violinist som jag drack härom veckan. Ändå ett riktigt rödtjut från Svea rike.
Stort tack för att jag fick vara med och leka och tack till @Gurto för att du fick oss att ta svenskt vin på allvar.
Direkt vid öppnande pyser det ut en massa grova pappersmassa-estrar av vanillin och marsansås. Är vinet ens drickbart är min första fråga?
Det lägger sig emellertid rätt snabbt och sen är det faktiskt inte så pjåkigt det som man kan sniffa i glaset. En massa aromatiska bär: det känns som ett riktigt vin. Jag börjar fundera på poäng i skalan 80 eller till och med någon pinne till. Wow! Har klimatomställningar gått så här snabbt? Varför minns jag inte den fyra månader långa tryckande värmeböljan från mitt barndoms Öland? Dags att köpa sommarstuga! På grund av diverse sociala aktiviteter får vinet sen stå ett tag med korken tillbakatryckt i flaskan, temperaturen under kontroll hela vägen.
I munnen: söt frukt, verkar ok, jamen detta är ju inte så dåligt! Svenskt vin! Hinner jag tänka, men sen kommer en kraftig metallisk eftersmak, en obalanserad alkoholspetsighet och rätt hårda tanniner. Helheten känns inte längre så kul och min begynnande eufori kommer av sig. Det stannar mest som en kuriosa. I valet mellan det allra billigaste plonk från yellow tail skulle jag nog välja detta och kanske inte bara av ren och skär nationalism, men jag kommer nog aldrig att köpa igen. Det stannar på 78, flera steg över den flaska Mollydooker the violinist som jag drack härom veckan. Ändå ett riktigt rödtjut från Svea rike.
Stort tack för att jag fick vara med och leka och tack till @Gurto för att du fick oss att ta svenskt vin på allvar.
Last edited: