Sörplarn
Medlem
Tackar @Ekdahl, då jag inte är en van användare av gröna lyktans hemsida... Så måsta jag säga att det var verkligen svårt. Så många artiklar vilket ej är beställningsbart, men som ligger kvar i system, mycket skrämmande. Hur som efter detta gnällandet så hitta jag tillslut något intressant som jag faktiskt inte provat själv, så valet av augusti får la bli ett "grill" vin från Priorat Spanien Mas d'gil Como Vella 2009 (70641) för 299 pix och såklart Biodynamisk odling. Jag hoppas att vinet skall smaka.
"Druvorna skördas för hand från 43 olika odlingsområden och vinifieras separat. Vinet lagras på franska ekfat under 12 månader och har sedan fått ligga på flaska i ytterligare 18 månader. Coma Vella tillverkas för att kunna drickas relativt ungt men får ytterligare komplexitet och finess efter några års lagring."
Mas d’en Gil tillhör toppskiktet av de cirka 45 producenter som idag finns i Priorat. Vingården köptes 1998 av Rovira Carbonell-familjen, som nu bedriver vinframställning i fjärde generationen.
"Mas d'en Gils viner görs endast med druvor från den egna egendomen med mer än 300 års historia i kommunen Bellmunt del Priorat. Kommunen har fyra olika dalar med egna speciella mikroklimat: El Sas, La Coma, Lo Grino och L' Esmoler. All hantering i vingården sker för hand och med djup respekt för de traditioner som byggts upp under familjens fyra generationer vinmakning."
På resten av gården odlas även oliver, mandel och hasselnötsträd vilket bevarar den biologiska mångfalden på Mas d'en Gil.
OBS det står 2008 som årgång vilket är en mindre värdig spanjor, men det gäller faktiskt årgång 2009, slarv som vanligt dock från importör!
Half Moons welcoming the Garbinada (sea breeze)
The iconic image of Mas d’en Gil is that of the five hillocks which are half-moon shaped and close off the wide Coma Valley, caressed by the gentle Garbinada (sea breeze). These slopes, facing the rising sun, in summertime, make up an intensely green, wavy carpet. These waves, happily descend towards the woodland which protects the river bed of the Molins ravine. Molins means mill and there is still evidence of the old mills which served the village of Bellmunt and the surrounding villages of the Siurana River basin.
Nån admin får fixa röstningen fattar nada...
"Druvorna skördas för hand från 43 olika odlingsområden och vinifieras separat. Vinet lagras på franska ekfat under 12 månader och har sedan fått ligga på flaska i ytterligare 18 månader. Coma Vella tillverkas för att kunna drickas relativt ungt men får ytterligare komplexitet och finess efter några års lagring."
Mas d’en Gil tillhör toppskiktet av de cirka 45 producenter som idag finns i Priorat. Vingården köptes 1998 av Rovira Carbonell-familjen, som nu bedriver vinframställning i fjärde generationen.
"Mas d'en Gils viner görs endast med druvor från den egna egendomen med mer än 300 års historia i kommunen Bellmunt del Priorat. Kommunen har fyra olika dalar med egna speciella mikroklimat: El Sas, La Coma, Lo Grino och L' Esmoler. All hantering i vingården sker för hand och med djup respekt för de traditioner som byggts upp under familjens fyra generationer vinmakning."
På resten av gården odlas även oliver, mandel och hasselnötsträd vilket bevarar den biologiska mångfalden på Mas d'en Gil.
OBS det står 2008 som årgång vilket är en mindre värdig spanjor, men det gäller faktiskt årgång 2009, slarv som vanligt dock från importör!
Half Moons welcoming the Garbinada (sea breeze)
The iconic image of Mas d’en Gil is that of the five hillocks which are half-moon shaped and close off the wide Coma Valley, caressed by the gentle Garbinada (sea breeze). These slopes, facing the rising sun, in summertime, make up an intensely green, wavy carpet. These waves, happily descend towards the woodland which protects the river bed of the Molins ravine. Molins means mill and there is still evidence of the old mills which served the village of Bellmunt and the surrounding villages of the Siurana River basin.
Nån admin får fixa röstningen fattar nada...