The Wall
Medlem
Eftersom min ursprungliga portugisiska plan gick i stöpet testar jag av ren nyfikenhet en annan av den enkla anledningen att vi dricker för lite portugisiskt vin hemma. Dessutom är det inte varje dag man springer på en druva med samma namn som en forummedlem, och då tänker jag inte på Trousseau eller Sémillon Rouge.
Jag står över att kopiera in smakbeskrivningen från importörens hemsida och tar istället lite fakta om tillverkningsmetod och producenten:
"100% Bastardo från en vingård med 40 år gamla vinrankor, Quinta Chão do Pereiro. Handskörd och fottrampning i granitkar (Lagares) utan avstjälkning. Jäsningen startar med endast den naturliga jästen. Efter avslutad jäsning får vinet mogna 10 månader i ståltank. Vinet framställs i mycket liten skala, endast 5000 fl/år."
"Conceito står för "koncept", med den unga vimakaren Rita Ferreira Marques är konceptet tydligt, - moderna viner med mycket friskhet och fräschör. Vinerna ska vara goda att dricka under hela sin utvecklingsfas och inte bara läggas i källaren att "vänta på". Hon har fått många utmärkelser för sina vita och röda Douro-viner, portviner och Vinho Verde.
Vingårdarna ligger på 300-400 m höjd på en stenig plateau, i hjärtat av Douro-dalen. Jordmånen domineras av skiffer som ger mineralitet, vinrankorna är gamla och odlas som klassisk Field-blend. Totalt har man runt 20 olika druvsorter i vingårdarna som fördelar sig mellan Quinta da Veiga (20 ha) Quinta do Chão-do-Pereiro (20ha) och Quinta do Cabido (23 ha) som är formad som en amfiteater. Slutligen har man 10 ha vingård på högre höjd där jorden domineras mer av granit, där främst de gröna druvorna odlas."
Dock en liten vinröd flagga för den som vill para ihop vinet med en matbit; importören rekommenderar att vinet serveras lätt kylt och passar till ostar, charkuterier, fågel eller asiatiskt. Vill man ha en referens att jämföra med ska man nog med andra ord helst inte ställa vinet bredvid en fullblods-cabernet från Sydafrika.
För att få ungefär samma svarsalternativ som tidigare omröstningar skulle jag uppskatta om någon admin kan lägga till omröstningsfunktionen.
Jag står över att kopiera in smakbeskrivningen från importörens hemsida och tar istället lite fakta om tillverkningsmetod och producenten:
"100% Bastardo från en vingård med 40 år gamla vinrankor, Quinta Chão do Pereiro. Handskörd och fottrampning i granitkar (Lagares) utan avstjälkning. Jäsningen startar med endast den naturliga jästen. Efter avslutad jäsning får vinet mogna 10 månader i ståltank. Vinet framställs i mycket liten skala, endast 5000 fl/år."
"Conceito står för "koncept", med den unga vimakaren Rita Ferreira Marques är konceptet tydligt, - moderna viner med mycket friskhet och fräschör. Vinerna ska vara goda att dricka under hela sin utvecklingsfas och inte bara läggas i källaren att "vänta på". Hon har fått många utmärkelser för sina vita och röda Douro-viner, portviner och Vinho Verde.
Vingårdarna ligger på 300-400 m höjd på en stenig plateau, i hjärtat av Douro-dalen. Jordmånen domineras av skiffer som ger mineralitet, vinrankorna är gamla och odlas som klassisk Field-blend. Totalt har man runt 20 olika druvsorter i vingårdarna som fördelar sig mellan Quinta da Veiga (20 ha) Quinta do Chão-do-Pereiro (20ha) och Quinta do Cabido (23 ha) som är formad som en amfiteater. Slutligen har man 10 ha vingård på högre höjd där jorden domineras mer av granit, där främst de gröna druvorna odlas."
Dock en liten vinröd flagga för den som vill para ihop vinet med en matbit; importören rekommenderar att vinet serveras lätt kylt och passar till ostar, charkuterier, fågel eller asiatiskt. Vill man ha en referens att jämföra med ska man nog med andra ord helst inte ställa vinet bredvid en fullblods-cabernet från Sydafrika.
För att få ungefär samma svarsalternativ som tidigare omröstningar skulle jag uppskatta om någon admin kan lägga till omröstningsfunktionen.