This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Den är förvisso stallig och supergod, men jag hade nog hamnat i Bordeaux blint, vilket inte är illa det heller.Mas de Daumas Gassac
Har inte provat Barral men det du beskriver låter lite som Pegau tycker jag?Det finns en relativt stor svårighet att hitta alternativ till Leon Barrals viner. De har en väldigt speciell stil. Just kombinationen av relativ solkysst frukt ihop med en utpräglad stallig och skitig ton, växer inte på träd direkt. Är lika nyfiken som du med andra ord.
Hm, märkligt. Har inte provat den årgången (eller CdR:en alls på flera år), men generellt brukar väl Chaves viner vara eleganta och polerade? Det är förstås domänvinerna som är mest "burgundiska", vilket jag gillar, men även négoce-Chave tycker jag drar åt det hållet. Nu kan förstås animaliska toner finnas även i ett elegant vin...Dricker en 2014 Côtes du Rhône Mon Coeur Jean-Louis Chave Sélection ikväll. Klart lättare stil men här finns lite råa uttryck som du säkert gillar. Temperaturen var nog inte mer än ca 13-14 grader vid öppnandet. Smaskens! Beställde nyss fyra nya flaskor. Kostar dessutom endast 156:- Prova en flaska! Annars tänker jag på Pegau Reserve som Mats tipsade om. Kungen av skitviner
Hm, märkligt. Har inte provat den årgången (eller CdR:en alls på flera år), men generellt brukar väl Chaves viner vara eleganta och polerade? Det är förstås domänvinerna som är mest "burgundiska", vilket jag gillar, men även négoce-Chave tycker jag drar åt det hållet. Nu kan förstås animaliska toner finnas även i ett elegant vin...
Låter inte helt "obarralskt" så att säga, även om Bertrand nog är modernare och mindre skitig. Annars säger jag som tidigare i tråden Domaine du Pégaü.Väldigt mogen frukt i form av björnbär, blåbär, körsbär och apelsin. Fattoner, som är tydligast i doften, i form av kaffe, rök och en slags fet ton som kanske delvis kommer från faten? Med luft kommer en tydlig ton av stek kött fram, dessutom mycket blommiga toner av viol och syren. Finns även örtkryddor och touch av salmiak i smaken.
Kanske kunde Gérard Bertrand L'Hospitalitas vara värt ett försök? 50/50 syrah och mourvèdre från Coteaux du Languedoc La Clape. Jag skrev följande om årgång 2007 för fyra år sen:
Låter inte helt "obarralskt" så att säga, även om Bertrand nog är modernare och mindre skitig. Annars säger jag som tidigare i tråden Domaine du Pégaü.
Stod o fingra på Hospitalitas i fredags, får plocka med mig en hem nästa gång jag är där
sjuk lika...Notera dock skillnaden mellan Château L'Hospitalet och L'Hospitalitas, snarlika namn.
Ja se Göteborgare....sjuk lika...
Hej! Leon Barral jadis är min senaste "favorit".
Nu undrar jag om ni vet några liknande viner som ni kan tipsa om? Behöver inte vara franskt