L'Atelier de Joël Robuchon
Jag blev helt nöjd med besöket.
Trevlig personal och mycket god mat och vin.
Vi åt MENU DECOUVERTE med "stora" vinpaketet(£80 och £40 för det lilla).
APERITIF
Parmesan cappucino with port
-snapsglas fyllt med ankalever i botten och ett parmesanskum.
***
LE CAVIAR
Caviar Oscietra by Joël Robuchon
2007 Pouilly Fumé "La Demoiselle de Bourgeois", Maison Henri Bourgeois, Loire
- På toppen ett tunt lager med kaviar och i botten krabba. ;D ;D
***
LA CORIANDRE
Corianderpanna cotta served with a lightly smoked aubergine caviar
2007 Châteauneuf-Du-Pape Blanc, Clos Saint-Michel, Rhone
- Grönt slime...... ???
***
LE FOIE GRAS
Hot foie gras, beer confit red cabbage with roast “Solies” figs
1998 Château Suduiraut, 1er Cru Classé, , Sauthernes
-Gåslever... ;D 8) ;D
***
LE TOPINAMBOUR
Jerusalem artichoke soup, quail egg and a mushroom and black truffle crouton
2007 Meursault "Clos Du Cromin", Château Génot-Boulanger, Burgundy
- God soppa med tryffel och vaktelägg.
***
LA NOIX DE SAINT-JACQUES
Caramelised scallops, endives fondue, granny smith apple with nuts
(Pga av allergi mot nötter , så tog vi bort nötterna.)
2007 Gewurztraminer Domaine Zind Humbrecht, Alsace
- Pilgrimsmussla.
***
LA CAILLE
Free range quail stuffed with foie gras and truffled mashed potatoes
1998 Chåteau Cantenac-Brown, Margaux
-Vaktel med foie gras och potatismos. ;D
***
LES DEUX DESSERTS DE FRANÇOIS
François’s duo of desserts
2007 Maury, Domaine Mas Amiel, Languedoc-Roussillon
-Choklad i flera "lager"......
***
LE CAFÉ EXPRESS OU THÉ
Espresso
Remy Martin XO
***************
Det godaste tyckte jag var Le Foie Gras med Sautern och LE CAVIAR, sagoligt gott...
Följt av LA CAILLE , där vinet föll inte mig i smaken( med min sambo tyckte vinet var det godaste).
Sämst var LA CORIANDRE, grönt sörja som smakade limegräs....
Vi fick sitta vid bardisken, och det var ett bra ställe för att kunna spana på kockarna....
På vägen hem slog jag till och köpte även kokboken (en till suckade min sambo...) som dom har (£25) och fick den signerad av
Head chef Olivier Limousin.
http://www.thisislondon.co.uk/restaurants/review-23369543-robuchon-hits-sublime-foody-heights.do
Kan jag rekomendera L'Atelier de Joël Robuchon.