Lite nyfiken hur ni tänker kring ämnet. Ska överraska sambon med en champagneprovning som drar igång 19:00 är ju nödvändigt att äta innan så tänkte planera in ett restaurangbesök innan, man vill ju inte vara för mätt eller påverkad och helst fräscha smaklökar så känns som att alltför stark mat går bort. Jag tänkte ev. En lättare förrätt/tilltugg med ett glas vin och sen varmrätt med ett glas vin. Ev en slät kopp kaffe efter maten. Därefter är det en kortare promenad till provningslokalen.
Skulle ni välja mat/dryck på något speciellt sätt före en provning t.ex. Beroende på hur provningen är upplagd samma färg/druva/region/typ före som på provningen, vitt före till vitt på provning, mousserande före till mousserande provning, bordeaux före till bordeauxprovning etc. Eller tycker ni inte det har nån betydelse eller är det t.o.m bättre att göra tvärtom och ta en kötträtt med rött vin innan provning av vitt/champagne.
Har ni nåt speciellt ni äter/dricker innan provning för att neutralisera smaklökarna typ vitt bröd, äpple eller liknande?
Skulle ni välja mat/dryck på något speciellt sätt före en provning t.ex. Beroende på hur provningen är upplagd samma färg/druva/region/typ före som på provningen, vitt före till vitt på provning, mousserande före till mousserande provning, bordeaux före till bordeauxprovning etc. Eller tycker ni inte det har nån betydelse eller är det t.o.m bättre att göra tvärtom och ta en kötträtt med rött vin innan provning av vitt/champagne.
Har ni nåt speciellt ni äter/dricker innan provning för att neutralisera smaklökarna typ vitt bröd, äpple eller liknande?