Jonas Sand
Medlem
Hej.
Jag tänkte bjuda på en saffransrisotto med bakade tomater och rosmarin ikväll. Rätten i sig är smarrig men jag kan inte komma på vilken typ vin som kan tänkas passa till. Några förslag?
Cremant för att bryta av med syra?
Navaherreros (lätt rött med syrligt, lite lingonartat avslut) kanske kan passa?
En kabinett?
Chianti?
Fatad chardonnay.
Jag har väl ett gäng flaskor i ett lagringsskåp men det har ett ändligt djup, så gärna olika förslag om ni kan/vill/orkar.
Saffran och tomat. Två luriga ingredienser var för sig, varför inte kombinera skiten…
Tack på förhand!
Ps. Jag har försökt söka med får upp mängder med smaknoter om dessertvin med toner av saffran så lite svårsållat. Ds.
Jag tänkte bjuda på en saffransrisotto med bakade tomater och rosmarin ikväll. Rätten i sig är smarrig men jag kan inte komma på vilken typ vin som kan tänkas passa till. Några förslag?
Cremant för att bryta av med syra?
Navaherreros (lätt rött med syrligt, lite lingonartat avslut) kanske kan passa?
En kabinett?
Chianti?
Fatad chardonnay.
Jag har väl ett gäng flaskor i ett lagringsskåp men det har ett ändligt djup, så gärna olika förslag om ni kan/vill/orkar.
Saffran och tomat. Två luriga ingredienser var för sig, varför inte kombinera skiten…
Tack på förhand!
Ps. Jag har försökt söka med får upp mängder med smaknoter om dessertvin med toner av saffran så lite svårsållat. Ds.