Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
Självfallet skall jag utveckla min gode Watson.Grillkorvspaket? Vänligen utveckla detta
.
Förra sommaren när vi var ute med båten åkte sabeln med i lasten och snabbt konstaterades det att flybridgesabrerad champagne förstås var snäppet liite godare än helt vanligt hemmaöppnad skumpa.
I samband med detta föddes då teorin om att det kanske inte bara är Champagne som blir godare utan att det kanske är så att allt de facto smakar lite bättre om man sabrerar det?
Således sabrerades alla möjligt produkter under loppet av kvällen för att testa teorin och självklart visade det sig att stämma, sabrerad IPA, minst 34% bättre förutsatt att man inte dricker direkt ur flaskan. Magnum(glasspinne), sjukt mycket godare, tyvärr mycket svinn. Gurka, får en helt ny dimension. Etc.
Mest förvånande var dock att snikbillig skräpgrillkorv blev upp till 600% godare. Den mycket professionella juryn hade först värmt upp med tiotalet flaskor skumpa, en helkväll på Lammet & Grisen samt tillbörlig efterfest ombord innan grillkorvspaketen provsabrerades som då plötsligt visade sig vara en unik smakupplevelse. Faktiskt så bra att flertalet medlemmar i juryn tyckte det var helt onödig att ens tända grillen och istället valde njuta grillkorven som korv tartar. Faktiskt så bra att hela sällskapet fick gå och sova efter att den ogrillade men vackert sabrerade korven var uppäten.
Vad gör man inte för vetenskapen.
Bilden nedan visar vår gamla skorv fackmannamässigt parkerad i Sandvik på Öland bara minuter före experimenten tog sin början.
Last edited: