StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Funderar över syror?…
Vad jag kan läsa mig till är att Muscadet är ett av mindre många viner som domineras av äppelsyror. De flesta surliga vita viner verkar domineras av vinsyra (Champagne, Sancerre, Pouilly Fumé, Assyrtiko, Soave mfl).
Om jag förstår det rätt, så domineras kart av citronsyra.
Innan jag går vidare med någon form av konsekvensanalys av suror i vita viner, skulle jag vilja höra vad våra kemiskt kunniga har att säga om detta med olika syror…
Vad jag kan läsa mig till är att Muscadet är ett av mindre många viner som domineras av äppelsyror. De flesta surliga vita viner verkar domineras av vinsyra (Champagne, Sancerre, Pouilly Fumé, Assyrtiko, Soave mfl).
Om jag förstår det rätt, så domineras kart av citronsyra.
Innan jag går vidare med någon form av konsekvensanalys av suror i vita viner, skulle jag vilja höra vad våra kemiskt kunniga har att säga om detta med olika syror…