This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
anders skrev:Ett utmärkt val låter sommelieren hälsa. Korv och spanskt är en lysande kombination. Expertpanelen på Aftonbladet - nyheter för förståndshandikappade - var helt lyrisk!
Mysonoxen skrev:Fick "oväntat besök" av en god vän igår, så jag provade inte min "värsting" förrän efter midnatt då han gått. Återkommer med exakta anteckningar + dagens kors.
Seamus Costello skrev:Myson- jag beundrar din granne! han verkar störtskön!
vintjej skrev:Ja, eller hur? Läste högt för min sambo igår som tyckte likaledes. Han kan få en egen fan-club här. Eller kanske ännu bättre, han kan få bli gästrecensent!
anders skrev:Fanklubben skulle ju kunna träffas hos Mr T över en tallrik pasta och ett glas vin.
vintjej skrev:Men, man ska väl inte mata djuren?
Jo, det kunde vara en upplevelse...Skulle gärna vilja veta vad med för kulinariska knep han känner till. Vad är t ex hans uppfattning om "fredagsmys" månne?
anders skrev:Med tanke på Mysons beskrivning av "den bättre hälften" torde nog Mr T:s fredagsmys komma ganska nära http://www.finewines.se/forum/index.php?topic=154.msg1760#msg1760 ;D
Krug skrev:Jag hoppas att du inte inmundigade någonting annat än sunk igår!
Mysonoxen skrev:...och apropå min granne kansske vi borde ha en FW-provning där vi bjuder in honom och alla tar med tre av sina favoritviner.
Då kanske de som är nyfikna på Gredos vitt och rosé får sitt lystmäte. Att han tar med den röda tar jag för givet.
...men å andra sidan ska man ju inte elda för kråkorna. En väninna till min fru köper bara billig cava då hon tycker champagne (oavsett tillverkare) smakar gamla sura övermogna äpplen.
Min fru ångrar att hon wastade ett glas Selosse Brut på henne, ett glas hon beskrev som "otjänligt" till min frus ilska.
Det är väl så i en värld där Bullens Pilsnerkorv, Norrlandspölsa och annan burkmat regerar och sköljs ner med allt vin som går att dricka för under 60 spänn.
vintjej skrev:Men jag är inte nyfiken på plonket, bara på din granne, ur någon sorts vulgoantropologisk synvinkel.
Men du är inne på en intressant frågeställning där dock ang frun och väninnan. Ja, hur gör man när man har goda vänner som är "tastebudically challenged" på middag? De flesta jag umgås med är tyvärr så'na. Alltså för dom är det samma lika om jag bjuder på ett vin med hus på eller BiB. Är det snålt att inte vilja bjuda på dyra viner då? Men själv vill man ju dricka något gott...
På väg ut i Systembutikerna är också 2007 Puycheric Syrah (nr 2209, 54 kr) som är ett helklassiskt, provensalskt rosévin som smakar betydligt mer än det kostar. Nollsexan, som ännu dröjer sig kvar i många butiker, håller ställningarna tills avlösning kommer.
Det bästa bland de billigare är i vårt tycke Puycheric Syrah Rosé från Languedoc-Roussillon. Det är tydligt frisk och kryddigt vin med härliga röda bär, örter och citrus.
Ett vidrigt "vin", även om det var tappat på glasflaska.
anders skrev:anders avslöjar! Alla på finewines.se rasar! Är detta en kupp? (Notera hur jag använder kvällstidningsstuket med korta meningar innehållande ord med få stavelser för att den svagbegåvade delen av Sveriges befolkning (runt 80%, kanske mer) ska förstå.)
Efter att ha nyttjat hela spektrat av den avancerade matematiken har samtliga integraler, derivator och differentialkalkyler levererat samma entydiga svar: Myson är minst tre provningsanteckningar kort! (Jag hoppas att "vadet" gäller en vecka=7 dagar men är rädd att Myson slingrar sig och sätter en vecka=5 dagar...)