SV: Nyår
Här blir det gratinerade ostron, små löjromstoasts och ostsnittar till fördrinken (champagne)
Förrätten blir en svampsoppa.
Huvudrätten blir örtrullad oxfilé med potatisterrin och varm körsbärstomatsallad.
Efterrätten, en mjölkchokladpannacotta.
På drickmenyn finns lite av varje men inget direkt kopplat till någon av rätterna bortsett från det röda då förstås.
Jag tar gärna emot lite tips på hur drickat ska fördelas över kvällen, om det är något som passar extra bra till någon av rätterna och det som "blir över" blir förstås till 12-slaget.
1. Krug Grande Cuvée - denna är dock reserverad att drickas på tu mans hand och innan besökarna kommer.
2. Pol Roger Brut Réserve
3. Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs
4. Phillippe Gonet Brut Blanc de Blanc (halva)
5. Gimonnet Cuis 1er Cru Brut (halva)
6. Jacquart Brut Mosaïque (halva)
7. José Michel & Fils Carte Blanche Brut (halva)
8. Leclerc Briant Cuvée Brut (halva)
9. Mailly Millésimé 2000 Grand Cru (halva)
Sen på det 2 flaskor Château La Tour de By till huvudrätten och mängder öl och till sist cider till kärringarna.
Tips på fördelningen mellan rätter?