Fernet Branca
Medlem
Det nya året står för dörren och det bör ju traditionsenligt innefatta förtäring av mat och dryck av det bättre snittet. Att få en inglimt i vilken mat som ska serveras men framförallt vilka viner som ska drickas av forummedlemmarna är ju alltid spännande.
Själv så blir det en heldag med ett sällskap på sex personer och såväl mat som dryckesmenyn blev klar häromdagen.
Diverse snittar serveras med Hure Freres Extra Brut (senaste Caviste MM på 2004-bas, spännande med 17 år på jästen)
Creme Ninon får sällskap av en Benoit Beafort Grand Cru 2008.
Hälleflundra med sandefjordssås dunderpumpad med rom får gå med en Domaine Delaporte Silex 2019.
Blåmusslor och bläckfisk från Yurritas (premiumkonserver FTW!), gräddig saffransås och tomater serveras med Alheit Cartology 2019.
Oxfilé, vispat märgsmör, rödvinssås och potatisterrine ska spela med Heartland Directors Cut Cabernet Sauvignon 2016.
Canard l'orange ska lira med Kershaw Clonal Selection Elgin Pinot Noir 2020
Avslutar lätt med pavlova och Moscato d’asti Nivole 2021.
Vad ska ni unna er för delikatesser på nyårsafton?
Själv så blir det en heldag med ett sällskap på sex personer och såväl mat som dryckesmenyn blev klar häromdagen.
Diverse snittar serveras med Hure Freres Extra Brut (senaste Caviste MM på 2004-bas, spännande med 17 år på jästen)
Creme Ninon får sällskap av en Benoit Beafort Grand Cru 2008.
Hälleflundra med sandefjordssås dunderpumpad med rom får gå med en Domaine Delaporte Silex 2019.
Blåmusslor och bläckfisk från Yurritas (premiumkonserver FTW!), gräddig saffransås och tomater serveras med Alheit Cartology 2019.
Oxfilé, vispat märgsmör, rödvinssås och potatisterrine ska spela med Heartland Directors Cut Cabernet Sauvignon 2016.
Canard l'orange ska lira med Kershaw Clonal Selection Elgin Pinot Noir 2020
Avslutar lätt med pavlova och Moscato d’asti Nivole 2021.
Vad ska ni unna er för delikatesser på nyårsafton?