Sigdarve
Medlem
https://dinvinguide.se/fredrikschelin/odlar-champagne-vad-ar-det/
Vilken är din bästa i 500 kronorsklassen?
Vilken är din bästa i 500 kronorsklassen?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kan bara instämma. Vi har haft några 2008 hemma och nu är de väl uppdruckna under senaste 18 månaderna, men de imponerade stort varje gång.Själv skulle jag säga att Bernard Tornay, har imponerat på mig den sista tiden och besöker man de nere på plats så är de typ halva priset mot vad de tar på bolaget. Generellt sett så har de lång lagring på jästfällningen, senast vi var nere fick vi en flaska extra brut som hade legat 18år och den var magisk för de ynka 20euro de ville ha där nere. Prova gärna deras bubbel
https://dinvinguide.se/fredrikschelin/odlar-champagne-vad-ar-det/
Vilken är din bästa i 500 kronorsklassen?
https://dinvinguide.se/fredrikschelin/odlar-champagne-vad-ar-det/
Vilken är din bästa i 500 kronorsklassen?
För 5 år sedan tog chambertin med https://www.wine-searcher.com/find/...e+du+goulte+blanc+de+noirs+brut/2009/-/-/a#t2 på en BYOB
Vill minnas att han betalade 370 spänn flaskan för den när det begav sig och jag tyckte att det var den överlägset bästa champagnen jag provat i den prisklassen. Den vann i en flight med SWC 04 och annat trevligt.
Det bästa torra vita vinet under 400 alla kategorier som jag provat då.
Jag är ingen expert så andra på forumet lär kunna lägga till lite fakta och korrigera vad jag nämnt.
Nu minns jag inte vem som sade det / var jag läste det, men tror att hon har lagt ner helt nu? Någon annan får gärna bekräfta/dementera uppgifterna! Och om det är sant, så skulle det vara intressant att veta vilken sista årgången blir.Tyvärr så har hon inte kvar samma volym av vingårdar så vinet försvinner som jag förstår det, eller iallafall, kraftigt reducerad volym. En av de bättre Ambonnay.
Nu minns jag inte vem som sade det / var jag läste det, men tror att hon har lagt ner helt nu? Någon annan får gärna bekräfta/dementera uppgifterna! Och om det är sant, så skulle det vara intressant att veta vilken sista årgången blir.
Hört olika saker från odlare i Champagne (även från byn). Allt från att hon lägger ner till att det är reducerat. Det sista jag läste var från Peter Liem
Until recently, Ledru owned five hectares in Ambonnay and one in Bouzy, with a total of 30 different parcels. In 2010, however, she lost several hectares of land due to family disputes, leaving her with a mere two hectares. She continues to farm as she always has: all of the vineyards are planted with cover crops and tilled, and she uses no herbicides or insecticides, seeking to work her vines as naturally as possible.
För 5 år sedan tog chambertin med https://www.wine-searcher.com/find/...e+du+goulte+blanc+de+noirs+brut/2009/-/-/a#t2 på en BYOB
Vill minnas att han betalade 370 spänn flaskan för den när det begav sig och jag tyckte att det var den överlägset bästa champagnen jag provat i den prisklassen. Den vann i en flight med SWC 04 och annat trevligt.
Det bästa torra vita vinet under 400 alla kategorier som jag provat då.
Jag är ingen expert så andra på forumet lär kunna lägga till lite fakta och korrigera vad jag nämnt.
Verkar kosta en hel del mer idag. Eller hittar ni den nån annanstans?
Redan tidigare har ju flera odlare som expanderat gått över till att bli små "champagnehus" (även om de fortfarande jobbar i måttlig skala), så trenden är nog inte helt ny. Två av de mer kända i Sverige är André Clouet och Diebolt-Vallois. Särskilt den sistnämnda verkar många här i landet fortsätta tro är en RM-småodlare. Kolla t.ex. i Juhlins stora gula bok på s. 243, det står R-M i inledningen, men på bilden av en Fleur de Passion-etikett kan man tydligt läsa NM.‘It is the new philosophy of Champagne Savart, Vilmart, Bérêche, Jerome Prevost and Emmanuel Brochet. RM is finished. It’s now NM….If I want a hectare in Le Mesnil sur Oger, it is €2 million. It is very expensive. I prefer to buy the grapes.’
Frédéric Savart, producer in Écueil
Så kan det låta dessa dagar, antalet odlare som vi känner dem har minskat på sistone, säg vad beror det på?
Intressant spaning av Wineanorak;
https://wineanorak.com/2019/12/13/beyond-grower-champagne-where-have-all-the-growers-gone/